Meer zaterdagvoetbal komend seizoen bij FC Kanaalstreek: Zaterdag 5e klasse E

Komend seizoen gaat FC Kanaalstreek ook meer clubs uit de zaterdag vijfde klasse E volgen.

Het voetballandschap is aan verandering onderhevig. De laatste jaren zien we dat veel verenigingen overstappen van speeldag. Daarbij maken veelal clubs de overstap van de zondag naar de zaterdag. Vanaf het seizoen 2022/2023 maakt de KNVB het zelfs mogelijk om te wisselen van speeldag, waarbij hetzelfde klasse niveau behouden blijft. Dit geldt dan vanaf de eerste klasse en lager. Het zou kunnen betekenen, dat nog meer clubs ervoor gaan kiezen om op de zaterdag te spelen. Op die trend gaat FC Kanaalstreek vanaf komend seizoen dan ook inspelen door meer aandacht te besteden aan het zaterdagvoetbal.

5e klasse E

Afgelopen seizoen hadden we al een begin gemaakt met het volgen van deze zaterdag 5e klasse E door Damacota toe te voegen aan de te volgen clubs. Gedurende het seizoen kwam daar ook VVS Oostwold bij. Helaas werd het maar een heel kort voetbalseizoen met slechts enkele wedstrijden. Komend seizoen verwachten we wel een normaal voetbalseizoen en dus gaan we ook weer de zaterdag 5e klasse E in beeld brengen en voegen we een aantal clubs toe die we gaan volgen.

Historie

Naast Damacota en VVS gaan we ook de verrichtingen volgen van Veendam 1894, dat ook met een zondagtak actief is in de zondag tweede klasse L. Een club met een rijke historie en in het verleden werd er natuurlijk ook zelfs betaald voetbal gespeeld in Veendam. Gezien we WVV al volgden, mag ook de andere club uit Winschoten niet ontbreken en dus voegen we ook BATO toe aan het rijtje. In de buurt zijn ook Muntendam, Scheemda, Westerlee en ZNC gelegen, een drietal clubs die we ook graag toevoegen aan het rijtje van te volgen clubs in de zaterdag 5e klasse E. Ook dit sluit allemaal mooi aan op de behoefte om het amateurvoetbal tussen en rondom de gebieden Assen, Emmen en Groningen in beeld te brengen.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

FC Kanaalstreek zoekt versterking!

Sinds medio december 2013 is www.fckanaalstreek.nl online. Op de website wordt lokale amateurvoetbalverenigingen uit de ...

Vijf wissels in bekercompetitie 2020-2021

Tijdens de bekerwedstrijden in het aankomende seizoen zijn meer wissels toegestaan.