Voorbeschouwing speelronde 8 zondagclubs

Voorbeschouwing op de meest interessante en bijzondere wedstrijden die zondag gespeeld worden.

Zondag staat speelronde 8 van de competitie op het programma voor de zondagclubs in de regio van de Kanaalstreek. FC Kanaalstreek blikt vooruit op de meest interessante en bijzondere duels die op het programma staan voor deze speelronde.

ASVB  – Valthermond

De topper in de zondag tweede klasse L is het duel tussen ASVB en Valthermond. Beide elftallen nemen achter koploper GVAV-Rapiditas de plekken twee en drie in op de ranglijst. De achterstand op de Stadjers bedraagt slechts twee punten en dus doen ASVB en Valthermond volop mee om de koppositie. Beide teams speelden tot nu toe zes wedstrijden, waarvan er vier werden gewonnen. De andere twee duels speelden beide elftallen gelijk. ASVB speelde gelijk tegen Nieuw Buinen en Veendam, Valthermond deed dit tegen Peize en Rolder Boys. Met respectievelijk 8 en 6 tegengoals in 6 duels is het aantal tegendoelpunten voor beide teams laag te noemen. ASVB is daarnaast de meest scorende ploeg in 2L. Het lijk op voorhand een duel te worden tussen twee ploegen die aan elkaar gewaagd zullen zijn. De hamvraag is dan ook welk team in het spoor kan blijven van koploper GVAV.

Westerwolde – Sellingen

In de zondag 3e klasse C staat de Kanaalstreekderby tussen Westerwolde en Sellingen op het programma. Een duel tussen twee subtoppers in 3C, die momenteel plek 5 en plek 6 op de ranglijst in beslag nemen. Met 11 uit 6 en 10 uit 6 staan beide teams respectievelijk 5 en 6 punten achter op koploper Musselkanaal. Om de aansluiting met de ploegen bovenin niet te verliezen is winst voor beide elftallen noodzakelijk. Sellingen en Westerwolde begonnen voortvarend aan het seizoen, maar de laatste weken zijn de resultaten wat minder te noemen. Beide ploegen zullen de draad dan ook weer op willen pakken in deze belangrijke derby. Een derby die vaak spannende en spectaculaire wedstrijden oplevert en net even wat meer telt voor beide ploegen. Zo eindigden de laatste vier edities in twee overwinningen  voor Westerwolde en twee voor Sellingen, waarbij er elke keer sprake was van slechts een doelpunt verschil. Het is dan ook koffiedik kijken wie in deze editie aan het langste eind zal trekken, maar het belooft in ieder geval wederom een spannende wedstrijd te worden. De derby tussen Westerwolde en Sellingen wordt al op zaterdagavond gespeeld.

Heiligerlee – PJC

In de zondag 4e klasse C staat de topper tussen Heiligerlee en PJC op het programma. Beide ploegen presteren tot nu toe uitstekend. PJC voert momenteel de ranglijst aan met 18 punten uit 7 wedstrijden, Heiligerlee staat twee plekken lager op plek 3 met 14 punten uit 6 wedstrijden. Koploper PJC leed tot nu toe nog maar een nederlaag, op bezoek bij BNC ging het met 6-2 onderuit. De andere zes wedstrijden leverden allemaal een overwinning op. Heiligerlee is zelfs nog ongeslagen, het won vier wedstrijden en speelde er twee gelijk. Op bezoek bij Kwiek en thuis tegen Engelbert werd gelijkgespeeld. Bij winst kan Heiligerlee uitstekende zaken doen en PJC op een punt naderen en bovendien heeft het dan nog een wedstrijd te goed. Die aanval zal koploper PJC echter willen afslaan en dus hebben beide teams het nodige om voor te spelen in deze topper.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Programma vrouwenvoetbal zaterdag 29 oktober

Overzicht van de competitiewedstrijden die op het programma staan in het vrouwenvoetbal.

Voorbeschouwing speelronde 9 zaterdagclubs

Voorbeschouwing op de wedstrijden die zaterdag gespeeld worden.

Stand FC Kanaalstreek O23 Beloftencup

Overzicht van de stand van de FC Kanaalstreek O23 Beloftencup.