Borger en DKB delen de punten

Borger en DKB waren gelijkwaardig aan elkaar en maakten er een vermakelijk duel van. Een puntendeling was het gevolg na negentig minuten spelen.

SV Borger ontving afgelopen dinsdagavond DKB uit de Krim op een vrijwel leeg sportveld de Drift. Beide teams hebben de ambitie om in de vierde klasse mee te doen om de prijzen, maar vonden zichzelf bij aanvang van dit inhaalduel terug op respectievelijk de vijfde en de achtste plek op de ranglijst. Winst was voor ieder dus zeer gewenst. Na ruim negentig minuten voetballen zullen beide partijen ook geconcludeerd hebben dat de winst er zeker in had gezeten. Kansen waren er namelijk genoeg voor zowel de thuisploeg als de gasten. De doelpunten werden echter eerlijk verdeeld. Het attractieve duel eindigde in 2-2. Niemand kon daar echt tevreden mee zijn.

Door: Erwin Beukema

Open wedstrijd

Na een wat rommelige beginfase ontspon zich een mooie open wedstrijd. De eerste kans was in de 9e minuut voor Borger, maar de inzet van Luuk Kenter eindigde op de vuisten van doelman Rutger Mulder van DKB. Korte tijd later was ook de eerste mogelijkheid voor de gasten een feit. Het spel golfde vanaf dat moment mooi heen en weer. Het was allemaal niet groots wat de voetballers lieten zien, maar amusant was het zeker wel. Het enige wat ontbrak waren doelpunten, die werden bewaard voor de slotfase van de eerste helft. De ban werd gebroken door Igor Tangenberg. Met een kanonskogel tekende hij namens DKB voor de 0-1. De vreugde voor de gasten bleek van korte duur. Nog voor rust lag de gelijkmaker achter Mulder. Doelpuntenmaker was de kort daarvoor ingevallen Floris Hiddink. Een flinke tik voor de ploeg uit de Krim. De frustraties liepen even later dan ook nog even hoog op langs de lijn, waarbij met name trainer Jan Otto Benjamins zich van zijn slechtste kant liet zien. Het zal de aard van het beestje zijn.

Wedstrijd tijdelijk gestaakt

De thee bracht de gemoederen weer tot bedaren. Na de pauze gingen beide teams op zoek naar de voorsprong. Ook nu kwamen er kansen aan beide kanten van het speelveld. Deze wedstrijd verdiende écht een mooie supportersschare langs de lijn. Helaas is dat nu even niet toegestaan. Nu was het Borger dat op voorsprong kwam. Opnieuw was een invaller de gevierde man. Ruben de Valk had er twee pogingen voor nodig, maar toen was het wel raak. Een minuut na de goal herhaalde de geschiedenis zich. Een vlagsignaal van de Borgerder assistent-scheidsrechter deed heel DKB ontploffen. Het gefrustreerde gebulk van Benjamins en zijn mannen was deze keer voor scheidsrechter Hut reden om de wedstrijd te staken. Na een korte afkoelingsperiode en een goed gesprek besloot hij de wedstrijd toch weer te hervatten. Ook nu werkte de gedwongen rustperiode zalvend. Het vuur was er nadien wel uit. Zeker bij Borger dat in de resterende twintig minuten geen vuist meer kon maken. Trainer Arne Joling zou na afloop dan ook verklaren dat de tijdelijke staking uiteindelijk in het voordeel van de boosdoener bleek te zijn. Een bittere pil. Zeker omdat de gasten ook nog gelijk maakten. Igor Tangenberg raakte de bal deze keer volkomen verkeerd, maar wel op een wijze waardoor deze over alles en iedereen heen tegen de touwen caramboleerde. Eindstand 2-2.

Een puntendeling, gezien het wedstrijdbeeld was dit ook wel terecht.  Beide teams schieten er niet heel veel mee op. De competitie is echter nog lang, de krachtsverschillen in de 4e klasse D zijn klein, dus de ambitie kan zeer zeker nog waargemaakt worden. Het is dan wel zaak om punten te blijven pakken. Voor Borger resteren tot de winterstop nog twee uitduels. Aanstaande zaterdag rijdt de bus naar Wildervank en op 11 december naar Onstwedde. Twee mooie Kanaalstreekderby’s, waarin het krachtsverschil opnieuw klein zal zijn. Wellicht is het een idee om dan de eerste kans er wél een keer in te schieten. Het maakt het allemaal net even wat makkelijker…