Jordy Weggemans: “Valthermond kan dit seizoen een eind komen!”

Foto Kees Rustenhoven, Jordy Weggemans, hier in actie tijdens het duel tegen Veendam 1894, voelt zich als een vis in het water bij Valthermond.

Valthermond kent een uitstekende eerste seizoenshelft in de zondag tweede klasse L. Het verloor nog geen enkele wedstrijd en liep alleen dankzij twee gelijke spelen tegen puntverlies aan. Daardoor hebben de Mondkers slechts twee punten achterstand op koploper GVAV-Rapiditas. Een van de revelaties in de eerste seizoenshelft bij Valthermond is nieuwkomer Jordy Weggemans. De van Ter Apel overgekomen youngster is momenteel zelfs de clubtopscorer van de Mondkers. Weggemans heeft het dan ook uitstekend naar zijn zin bij Valthermond en wil ook na de winterstop bovenin mee blijven doen in de zondag tweede klasse L.

Valthermond leverde afgelopen zomer een hoop doelpunten in met het vertrek van Maurice Kampman en Demy te Velde, maar lijkt dat gemis dit seizoen prima op te kunnen vangen. Nieuwkomer Weggemans is een van de spelers die dat gat opvangt en zelfs de meeste goals achter zijn naam heeft staan. Iets wat de aanvaller ook niet had verwacht na zijn overstap vanuit Ter Apel. “Ik had niet verwacht dat ik nu clubtopscorer van Valthermond zou zijn. Ik ging er neutraal in en liet alles op mij afkomen. Het is natuurlijk mooi om in de eerste seizoenhelft de meeste doelpunten van het team te hebben gemaakt. Alleen ik vind dat de teamprestatie altijd boven de eigen prestatie staat, dus zo belangrijk is het niet.”

Vis in het water

Weggemans voelt zich dan ook als een vis in het water bij de Mondkers en is zeer te spreken over zijn eerste half jaar. “Ik ben bij een gezellige en leuke vereniging terecht gekomen. Qua prestaties gaat het dit seizoen ook goed. Waar ik vooral blij mee ben, is dat ik dit nog relatief weinig last heb gehad van blessures. Daar heb ik in het verleden regelmatig mee te maken gehad.” De aanvaller lijkt zich dan ook zonder moeite te hebben aangepast aan het niveau en aan het team, maar volgens Weggemans scheelt het dat hij al een aantal gezichten kende binnen het elftal. “Ik kende al heel veel jongens natuurlijk van de jeugd toen we vaak tegen elkaar speelden. Ik ging er neutraal in en heb het gewoon op me af laten komen en dan maar zien wat er van komt.”

Terugkijken met goed gevoel

Voor zijn komst naar Valthermond speelde Weggemans een aantal jaren bij Ter Apel. Daar debuteerde hij al op jonge leeftijd in de eerste selectie. De keuze voor Valthermond was voor Weggemans geen lastige keuze, al kijkt hij ook met een positief gevoel terug op de tijd bij Ter Apel. “De keuze voor Valthermond is toch om op een hoger niveau te kunnen spelen en ook de vereniging zelf leek me een gezellige vereniging om bij te spelen. Maar ik kijk met een zeer goed gevoel terug op mijn periode bij Ter Apel. Daar kwam ik vroeg bij de selectie en viel ik op mijn 15e al in als invaller en was ik op mijn 16e al basisspeler. Het hoogtepunt was het seizoen dat we tweede werden achter WKE ’16 en dat we net niet via de nacompetitie wisten te promoveren.” Weggemans denkt daarnaast het verschil tussen beide clubs goed te kunnen aangeven. “Ik denk dat het grote verschil tussen Valthermond en Ter Apel is dat Valthermond echt een dorpsclub is. Naar mijn beleving is dat bij Ter Apel wat minder. Hier bij Valthermond is het altijd heel gezellig en staan er veel mensen langs de lijn en ook na tijd in de kantine.”

Hoger niveau

Met zijn overstap naar Valthermond koos Weggemans om op een hoger niveau te gaan spelen, maar veel verder wil de aanvaller ook nog niet kijken. “Ik denk dat iedereen op een zo’n hoog mogelijk niveau wil voetballen, maar voor nu zit ik zeker goed op mijn plek. Het niveau waar ik nu op speel is goed en ik heb het goed naar mijn zin. Een stuk plezier in het voetbal is ook belangrijk. Ik zie verder wel wat de toekomst brengt.”

Valthermond kan een eind komen

Valthermond kende een uitstekende eerste seizoenshelft en lijkt volop mee te kunnen doen om de titel. Een verklaring voor de goede resultaten heeft Weggemans dan ook wel. “Ik denk dat we een goede groep hebben, die voor elkaar door het vuur willen gaan als het even niet wil. We hebben een aantal wedstrijden ook gewonnen zonder goed voetbal te spelen, maar doordat het collectief goed zat wisten we ook die wedstrijden over de streep te trekken.” De clubtopscorer denkt dan ook dat Valthermond dit seizoen een eind kan komen. “Mochten wij het niveau wat wij voor de winterstop hadden kunnen vasthouden, dan gaan wij zeker een eind komen dit seizoen. Dan blijven we ook meedoen voor de bovenste plaatsen.” Toch denkt Weggemans dat het niet zomaar een tweestrijd wordt met GVAV. “Ik denk dat clubs als WKE, ASVB en Rolder Boys ook nog kunnen aanhaken. Het zit allemaal dichtbij elkaar en ook die verenigingen beschikken over voldoende kwaliteit om bovenin mee te draaien.”

Foto Kees Rustenhoven, Jordy Weggemans is zijn tegenstander te snel af in de wedstrijd tegen ASVB.

Steentje bijdragen

De aanvaller hoopt in ieder geval dat hij ook in de tweede seizoenshelft weer een steentje kan bijdragen met een aantal doelpunten. Toch was Weggemans bij Ter Apel niet echt een scorende speler, maar daar heeft hij wel een verklaring voor. “Bij Ter Apel speelde ik meer als een box-to-box middenvelder en was ik niet zo vaak betrokken bij het aanvallende gedeelte. Bij Valthermond is dat wel anders, want hier speel ik wel voorin. Persoonlijk denk ik ook dat mij dat beter ligt dan een positie op het middenveld.” Weggemans hoopt in de tweede seizoenshelft zijn productie dan ook verder op te kunnen vijzelen. “Ik had in het begin van het seizoen een doel voor mijzelf gesteld en daarin ben ik goed op weg. Wat ik mijn gedachten had, houd ik dan ook graag voor mezelf, maar natuurlijk hoop ik dat ik ook weer in de tweede seizoenshelft van waarde kan zijn voor mijn elftal.”

Meedoen om promotie

Valthermond lijkt in de tweede seizoenshelft een van de titelkandidaten te zijn, maar Weggemans wil niet direct zeggen dat zijn club er daadwerkelijk ook om gaat strijden. “Daar durf ik me nog niet over uit te spreken, maar als we ons eigen niveau halen dan kunnen we wel een heel mooi seizoen draaien. Een plek bij de eerste vijf is wel een minimale vereiste voor ons.” Met tegenstanders als Helpman, GVAV en ASVB na de winterstop krijgt Valthermond direct mooie graadmeters. Ook Weggemans denkt dat die wedstrijden het een en ander gaan aanduiden. “Die zijn wel heel belangrijk of we bovenin mee kunnen blijven draaien. Mocht je die potten verliezen, dan loop je toch direct tegen een flinke achterstaan aan. Al denk ik ook niet dat daar het hele seizoen op wordt bepaald.”

Een stap naar de eerste klasse lijkt dan ook te lonken voor Valthermond, maar ook daar wil Weggemans nog niets op vast pinnen. “Ik ben van mening dat wij genoeg kwaliteit binnen onze selectie hebben, ook omdat wij nog veel jonge talentvolle spelers hebben. Of wij goed genoeg zijn voor een stap naar de eerste klasse vind ik lastig om te zeggen. Het is aan ons om dat te laten zien.” Weggemans hoopt in ieder geval snel weer te kunnen voetballen en hoopt dat Valthermond om promotie mee kan blijven doen. “Ik hoop dat we zo snel mogelijk weer kunnen voetballen en dat die lockdown snel voorbij is. Ik ben tevreden als we met Valthermond tot op het einde bovenin mee kunnen blijven doen en we dat kunnen belonen met promotie!”

Steun ons en doneer vrijblijvend een bedrag zodat wij het amateurvoetbal in en rond de regio van de Kanaalstreek in beeld kunnen en blijven brengen. 

Doneer € -

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Koen Hateboer: “Ik dacht dat ik nooit meer zou voetballen”

Het is als een jongensboek: na een jaar niet te hebben gespeeld als gevolg ...

Florian van der Heijde wil Kerstzaalvoetbaltoernooi winnen

In de schaduw van de kanonnen Buurke en Lutjes is Florian van der Heijde ...

Jordy Geerlings wil weer tegen Musselkanaal spelen

“Ja, in het veld kan ik nog wel eens een kort lontje hebben.” Wanneer ...