Borger hervat competitie met zege op Wildervank

SV Borger is de herstart van de competitie uitstekend begonnen. De ploeg van trainer Joling boekte een 2-4 overwinning in en op Wildervank. Een belangrijke zege om de aansluiting te houden met de bovenste ploegen.

Eenmaal op het sportpark aangekomen was het een rommelige situatie voor de ploeg uit Borger. Niet wetende welke kleedkamer hen was toegewezen, niemand in de bestuurskamer, speelden ze op gewoon gras of op kunstgras? Het laatste werd een feit, het warmlopen moest op het drassig veld ernaast, totdat het kunstgrasveld beschikbaar was. De bekende woorden van Joling tijdens de wedstrijd bespreking daarover: “Dit zijn randzaken waar wij geen enkele invloed op kunnen hebben”. Geheel gelijk heeft de trainer.

Flitsende start

Een aantal minuten na half drie begon de wedstrijd. Het was Borger aangelegen om de wedstrijd zeer scherp te beginnen. Zo gezegd, zo gedaan. Het liet Wildervank de bal en probeerde via de omschakeling gevaarlijk te worden. Dit resulteerde in de negende minuut al in de 0-1. Na een flitsende aanval kwam de breedtepass in de voeten van Floris Hiddink, die de bal in één keer in de lange hoek binnenschoot.  De fase erna gebeurde er niet heel veel. Wildervank kwam er een aantal keer door, zonder dat het groot gevaar opleverde, op een schot van buiten de zestien na. Deze ging net langs de juiste kant van de paal voor Borger. De 0-2 viel alsnog. Na 28 minuten zette Christiaan Vos goed door aan de rechterkant. Hij zette een een-tweetje op met Roda en schoof de bal hard onder de keeper van Wildervank door. Borger had de score nog uit kunnen breiden, maar Roda zag zijn solo stranden op de vuisten van de doelman van Wildervank.

Snelle aansluitingstreffer

Na rust was het Borger aangelegen om direct alert te zijn. Alleen na amper drie minuten in de tweede helft stond het plots 1-2. Borger kreeg zelf de kans op de 0-3, maar de goal viel aan de andere kant. Een lange bal over de flanken kwam in de voeten terecht van Wolf, die z’n poging in eerste instantie gekeerd zag worden door Haandrikman, maar de rebound in het lege doel schoot. Borger kreeg geen grip op Wildervank, dat zocht sneller de buitenspelers en creëerde een extra man op het middenveld. Veel gevaar kwam hier niet uit, maar Borger kwam er allerminst uit. Toch werd het na 59 minuten 1-3. Een zorgvuldige aanval van achteruit, werd door Hendrik Gustin koelbloedig in het doel geschoven.

Kabbelend naar het einde

De storm van Wildervank ging hierdoor liggen en gebeurde er van beide kanten niet veel. Het spel speelde zich af op het middenveld en kansen werden er niet gecreëerd. Tot de 80e minuut. Ruben de Valk schoot de 1-4 knap raak vanuit een lastige hoek. In de blessuretijd van het duel viel de 2-4 nog. Haandrikman lette even niet op en bij de tweede paal kon Huizing makkelijk binnenkoppen. Volgende week is er weer een vrij weekend voor Borger en daarna kan het tot begin juni elke zaterdag aan de bak, met 3 toppers op een rij. Beginnende uit tegen Onstwedder Boys.