Westerwolde wint van SPW en verliest van FC Ter Apel ’96

Westerwolde won donderdagavond van SPW, maar moest zondag het onderspit delven tegen FC Ter Apel ’96.

Foto Harm Jan Pleiter, Daniël Manning scoort vanaf de stip voor FC Ter Apel ’96.

Niet vaak is het mogelijk een dergelijk kort verslag van een wedstrijd van Westerwolde te maken als dit keer het geval zal zijn. Gebruikelijk kent een wedstrijd diverse hoogtepunten, maar in dit uitgestelde treffen waren dit er in feite maar drie. En dan praten we over de drie treffers die Westerwolde maakte en daarmee een vrij simpele, maar zeer zeker ook degelijke overwinning boekte op de gasten uit Stadskanaal. En op zich had de zege nog hoger dan 3–0 kunnen uitvallen als er iets zorgvuldiger met een aantal gecreëerde kansen was omgegaan. Neemt niet weg dat Westerwolde haar achtste overwinning in de lopende competitie behaalde en weer stilletjes richting de top-5 van de ranglijst is geslopen.

Na vanaf de aftrap een klein veldoverwicht te hebben gehad, volgde er in de 15e minuut een prima crosspass van centrale middenvelder Kevin v.d. Laan. Jongeling Julian Smid kon geheel vrijstaand op rechts de bal aannemen en met enig geluk kwam zijn voorzet bij spits Sander van Hoorn terecht. Deze aarzelde geen moment en liet doelman Jarno Kip van SPW met een mooi schuiver kansloos.

Formaliteit

Negen minuten later gaf slecht uitverdedigen van de kant van SPW Van Hoorn de kans met de bal aan de voet op te rukken richting het SPW-doel en met een geplaatst schot in de voor hem rechterhoek liet hij doelman Kip andermaal kansloos: 2–0. De rest van de wedstrijd kan als een formaliteit worden beschouwd, waarbij kan worden gesteld dat het publiek de grote verliezer was. SPW toonde erg veel goede wil, maar was niet bij machte het Westerwolde in dit uiterst sportieve duel echt lastig te maken. Westerwolde controleerde de wedstrijd verder op een prima manier, maar het slaagde er pas in de extra tijd in de 3–0 aan te laten tekenen. Het was Frank Riks die met z’n tweede treffer van het seizoen de eindstand op het bord zette. Opmerkelijke zaken waren nog wel dat arbiter Wigchers het duel zonder het tonen van kaarten kon afdoen en het prima optreden van de pas zestienjarige Mikai Luijten van Westerwolde. Zij passie en inzet tegen de grote mannen waren bij vlagen een lust voor het oog. Dit uiteraard zonder de andere spelers van de brigade van Richard Streuding tekort te doen.

Westerwolde heeft nu 28 punten uit 17 wedstrijden bij elkaar gevoetbald, hetgeen als een prima tussenscore kan worden bestempeld. Voor de Vlagtwedders is het nu zaak het restant van de competitie op een goede manier te volbrengen en te proberen nog een aantal punten op het conto bij te schrijven. Pas dan kan er gesproken worden van een meer dan prima handhaving in de derde klasse C. De eerste mogelijkheid tot het vergroten van het aantal punten is er al komende zondag. Die middag treden de rood-witten in opnieuw een thuiswedstrijd aan tegen FC Ter Apel ’96. Deze wedstrijd begint die middag om 14.00 uur en wordt na afloop opgeluisterd door de in onze contreien bekende zanger/dj Koos Darwinkel. Des te meer een reden zondagmiddag De Barlage met een bezoekje te vereren.

Westerwolde – FC Ter Apel ’96

Met ongetwijfeld de wedstrijd van afgelopen donderdagavond bij een aantal spelers nog in de benen, ontving Westerwolde zondagmiddag gemeentegenoot FC Ter Apel ’96 op De Barlage in Vlagtwedde. Dat het een moeilijke wedstrijd voor de mannen van de jarige Richard Streuding zou worden, was op voorhand duidelijk. Andermaal ontbrak om diverse redenen een half elftal aan basiskrachten bij de Vlagtwedders en uiteraard lag het voor de hand dat FC Ter Apel ’96 zich na de 2-0 nederlaag, zeven weken geleden in eigen huis, wilde revancheren. Het keerpunt in de aanvankelijk behoorlijk gelijk opgaande wedstrijd lag tussen minuut 50 en 54. Waar de 1–1 door Westerwolde op het scorebord had moeten worden gezet, sloegen de Terapelers een paar minuten later genadeloos toe toen Dennis Fecken de bal ongenadig hard achter doelman Bergman van Westerwolde tegen de touwen joeg. Hierna bouwde het team van trainer Koen Feijen de voorsprong uit naar een gedegen 4–1 overwinning.

Gedurende het eerste half uur was het vooral aftasten wat het spelbeeld van beide ploegen betrof. Optisch was er een klein overwicht voor de gasten, maar Westerwolde bleef zonder al te grote problemen op de been.

Ter Apel op voorsprong

In de 30e minuut was FC Ter Apel ’96 deze middag dicht bij een eerste treffer, maar doelman Rudie Bergman van Westerwolde wist een hard ingeschoten bal met de nodige krachtsinspanning op de lat te duwen, waarna de bal over de achterlijn verdween. In de 37e minuut was het wel raak voor de deze middag in het blauw spelende Terapelers. Een ferme kopbal kon in eerste instantie nog door Bergman gekeerd worden, maar de rebound werd door de geheel vrijstaande Jeroen Schoonbeek hard in het doel geschoven: 0–1. In het restant van de eerste helft weinig tot geen kansen voor beide ploegen en derhalve kon scheidsrechter Peter Kats uit Heerenveen, die deze middag als invaller optrad, de spelers en hun begeleiding met de verkregen tussenstand naar de thee sturen.

Keerpunt

Zoals reeds gememoreerd, aan het begin van de tweede helft een duidelijk keerpunt in de wedstrijd. Na een slipper in de verdediging van FC Ter Apel ’96 kon de mee opgekomen rechtsback Mark Geukes namens Westerwolde alleen op doelman Bodde afstomen. Waar de eveneens jarige jongeling zichzelf en geheel Westerwolde op een cadeautje had kunnen trakteren, faalde hij in de afwerking. Zijn schot werd op bekwame wijze door de sluitpost van FC Ter Apel ’96 gekeerd. Een aantal minuten later was het aan de andere kant wel raak. Dennis Fecken nam vanaf rechts de bal na een stuit op de pantoffel, waarna de bal onhoudbaar voor doelman Berman tegen de touwen zeilde: 0–2. Westerwolde, dat al vroeg in de wedstrijd spits Sander van Hoorn kon toevoegen aan het rijtje geblesseerde spelers, probeerde hierna uit alle macht de aansluiting te verkrijgen. Dit lukte dan ook wonderbaarlijk snel, want in de 55e minuut was het Michel ter Horst die zijn aanvankelijk op de paal gekopte bal eveneens vanuit de rebound keurig binnentikte en daarmee zijn tweede treffer van het seizoen liet aantekenen. Verder kwam Westerwolde wat doelpunten betreft in deze wedstrijd niet, mede doordat de wedstrijd in de 69e minuut definitief in het slot werd gegooid. Mark Geukes kreeg op ongelukkige wijze de bal tegen de hand, waarna de toegekende strafschop probleemloos door Daniël Manning achter Bergman werd geschoten: 1–3. Dat het in de laatste speelminuten door dezelfde Manning ook nog 4–1 voor FC Ter Apel ’96 werd was meer voor de statistiek. Op het randje van buitenspel kwam laatstgenoemde in balbezit, waarna hij Bergman op behendige wijze omspeelde en de eindstand op het scorebord liet aantekenen.

Toch deed de geleden nederlaag niet veel af bij spelers en aanhang van Westerwolde, want zanger/DJ Koos Darwinkel zorgde ervoor dat de stemming er in de kantine op De Barlage middels de vele levensliederen nog geruime tijd in bleef. En het moge duidelijk zijn, ook FC Ter Apel ’96 stortte zich – zij het met iets meer vreugde – in het feestgedruis.

Door het minder goede resultaat deze middag zakte Westerwolde wederom een plaats op de ranglijst. Met 28 punten uit 18 wedstrijden staan de Vlagtwedders nu op de zesde plaats. FC Ter Apel ’96 naderde Westerwolde door de zege van vanmiddag tot op één punt en staat momenteel op de achtste plaats. Hoewel Westerwolde ook nu niet echt naar beneden hoeft te kijken, moet het nog één wedstrijd winnen om op eigen kracht het verblijf in de derde klasse definitief met nog een jaar te verlengen. De eerstvolgende poging daartoe is zondag 8 mei als in Schoonebeek het treffen tegen SVV ’04 plaatsvindt.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

NWVV nadert koppositie in 5F na ruime overwinning op Damacota

NWVV boekte een ruime overwinning op Damacota en heeft de koppositie in zicht in ...

Gieten geeft masterclass effectiviteit

Op een last te bespelen veld heeft Gieten met 5-2 gewonnen van CEC. Door deze ...