Overzicht zondagvoetbal: FC Ter Apel ’96 en BNC doen goede zaken, problemen nemen toe voor Nieuw Buinen en Gasselternijveen

Een overzicht van de zondag gespeelde wedstrijden van ploegen uit de regio van de Kanaalstreek.

Foto VV SPW: BNC boekte een nipte maar belangrijke overwinning op SPW in de zondag vierde klasse C.

Zondag werden er flink veel wedstrijden afgelast door de vorst. Desondanks speelden een aantal ploegen uit de regio van en om de Kanaalstreek nog wel. Een overzicht.

Zondag 2e klasse K:

WKE ’16 – Musselkanaal: 2-1

Musselkanaal leed een nipte nederlaag op bezoek bij WKE ’16. De bezoekers kwamen na enkele minuten spelen al met tien man na te staan, nadat doelman Edwin Melgers direct rood had gekregen. Melgens. Zijn vader Hendrik, nam zijn plaats over. De zeer ervaren goalie kon zijn ploeg echter niet behoeden voor een 2-1 nederlaag. Jordy Oost nam de enige treffer van Musselkanaal voor zijn rekening.

Zondag 3e klasse C:

Engelbert – Gieten: 4-3

Gieten ging een vermakelijke wedstrijd onderuit tegen Engelbert. De promovendus presteert verrassend goed in de eerste seizoenshelft en staat op een knappe tweede plek. Gieten, dat vijfde staat, kon de punten niet mee terugnemen. Na een doelpuntrijke eerste helft ging Engelbert met een 3-2 voorsprong de rust in. Jorrick Dokter en Grzegorz Pietrzak scoorden voor rust voor Gieten. Na de pauze leek Bas Alting de bezoekers een punt te bezorgen, maar Hessel Veenstra besloot anders en bezorgde Engelbert de zege: 4-3.

Zondag 3e klasse D:

SVV ’04 – Gasselternijveen: 1-0

Voor Gasselternijveen beginnen de zorgen ook langzamerhand verder toe te nemen. Nieveen slaagde er voor de negende keer op rij in niet te winnen. Koploper SVV ’04 bleek met 1-0 nipt te sterk. Ruben Jansen scoorde de enige treffer van de wedstrijd. Nieveen staat op een voorlaatste plaats in 3D en weet alleen Nieuw Buinen onder zich op de ranglijst.

FC Ter Apel ’96 – Nieuw Buinen: 3-1

FC Ter Apel ’96 kende een beroerde competitiestart, maar heeft de laatste weken de weg omhoog gevonden. De Kloosterdorpbewoners bonden ook Nieuw Buinen aan de zegekar en namen daardoor verder afstand van de laatste plaats. Erkend doelpuntenmaker Daniel Manning opende de score, waarna Dennis Kunst snel gelijk maakte. Vince Grevers zorgde er vervolgens voor dat Ter Apel toch met een 2-1 voorsprong aan de thee kon. Juri Tent besliste het treffen in de slotminuten definitief: 3-1. Ter Apel klom door de overwinning naar de achtste plaats, Nieuw Buinen sluit de eerste competitiehelft af als hekkensluiter.

Zondag 4e klasse C:

SPW – BNC: 1-2

BNC boekte op bezoek bij SPW een 1-2 overwinning. Daardoor heeft de ploeg uit Finsterwolde weer de aansluiting weten te vinden bij de bovenste ploegen in 4C. Roel Heidekamp zette SPW nog wel op voorsprong, maar voor rust maakte Justin Jacobs nog gelijk. In de tweede helft kroonde Pepijn Kroeze zich tot matchwinner.

Zondag 4e klasse D:

Wijster – Buinen: 4-2

Buinen leed de tweede nederlaag van het seizoen. Op bezoek bij Wijster ging het met 4-2 onderuit. De thuisploeg kwam na dik een half uur spelen op voorsprong via Youri Booijink, waarna Bram Komduur voor rust nog de gelijkmaker liet aantekenen. In de tweede helft maakte Wijsters het verschil en scoorde het na een uur spelen in een kwartier tijd drie keer. Het doelpunt van Michiel Vedder was in de slotminuten slechts nog goed voor de statistieken.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Stadskanaal doet wat het moet doen

De nood was hoog bij SC Stadskanaal en dus was er sprake van opluchting ...

Protos Weering: Nieuw Buinen bereikt de finale!

Nieuw Buinen heeft het gered: aanstaande zaterdag staan de oranjehemden in de finale van ...

Veendam 1894 wint op bezoek bij Helpman

Veendam 1894 boekte tegen Helpman de tweede overwinning op rij en klom daardoor naar ...