Gieterveen en BNC spelen in knotsgek duel met 3-3 gelijk

Na een enerverende wedstrijd moesten beide ploegen met een punt genoegen nemen.

Het bleek een bizarre wedstrijd te worden in Gieterveen tussen de nummer 3 en 6 uit de 4e Klasse C. De ploegen staan weliswaar drie plaatsen van elkaar, maar de afstand is slechts één punt en dat bleek uiteindelijk ook in de uitslag van deze wedstrijd. Beide ploegen ontevreden én opgelucht na het 3-3 gelijke spel in knotsgek duel.

In de eerste helft was de thuisploeg de bovenliggende partij. Het kreeg een aantal flinke kansen om de score te openen, maar keer op keer troffen ze de 16-jarige Siemens op hun pad. Eerlijk is eerlijk, Siemens keepte prima, maar het waren vooral de zwakke inzetten van de Gieterveners die ervoor zorgden dat ze niet op voorsprong kwamen. Zo kopte Jurjen Zwinderman van een paar meter van de goal recht op de doelman af en was het Kupers die vanaf dezelfde afstand de bal tegen Siemens aan schoot.

Het was niet dat de bezoekers helemaal niet gevaarlijk werden. Vooral uit de omschakeling maakte het goed gebruik van de snelle, jonge spelers Kroeze en Jacobs, maar op een buitenspel goal na werden er weinig grote kansen gecreëerd.  Halverwege de eerste helft werd Wilte Nijhuis nog gevloerd in het strafschopgebied. Waar vriend en vijand dacht aan een penalty, dacht de verder prima fluitende Bos er anders over en liet hij door voetballen.

Bizar wedstrijdverloop in tweede helft

In het eerste kwartier van de tweede helft was het wedstrijdbeeld nog hetzelfde. Gieterveen was dreigender, maar BNC was niet ongevaarlijk. Zo gleed Jesse Nijhuis op een teen na een voorzet binnen en kopte Pepijn Kroeze een bal over.

Kort hierna kreeg Justin Jacobs een directe rode kaart voor een harde charge. Waar iedereen dacht dat dit de wedstrijd doen zou kantelen, was het wellicht een kant op die niemand had gedacht. Het was Rogier Ganzeveld die op zo’n 25 meter van de goal werd ingespeeld, wegdraaide bij zijn directe tegenstander en snoeihard de bal tegen het net schoot. Gieterveen was hierna van slag en probeerde nóg meer te forceren. Hierdoor kwam BNC na miscommunicatie in de buitenspelval via Kroeze zelfs op 0-2 en kort daarna werd een opportunistische lange bal door Ganzeveld gepromoveerd tot doelpunt.

In de tussentijd was Mulder al doorgeschoven in de spitspositie, samen met de ingevallen Ramcharan. De thuisploeg had in de tussentijd al een handvol goede kansen gekregen, maar van der Veen mistte een kopbal en Jesse Nijhuis schoot alleen voor Siemens wederom tegen zijn voeten aan. Toch sprankte er vlak voor het einde van de wedstrijd een beetje hoop voor de Gieterveners, nadat Mulder een afgeslagen inzet tegen de touwen schoot. Waar ze bij BNC allang dachten aan het einde van de wedstrijd, telde leidsman Bos alle tijdgerekte tijd op bij de reguliere speeltijd en was het Ramcharan die een voorzet van Kupers van dichtbij hard achter Siemens schoot. Uiteindelijk, nadat keeper Lugtenborg al een keer kort onder een corner door was gedoken, kreeg de thuisploeg nog waar het recht op had. Na weer enorm geklungel in het strafschopgebied kwam de bal voor de voeten van Jesse Nijhuis, die zuiver in de kruising raak schoot.

In de slotseconde had Gieterveen zelfs nog de volle buit kunnen pakken. Wilte Nijhuis kwam alleen door richting Siemens, maar hij besloot de bal breed te leggen op de inkomende Ramcharan. Deze laatste bal van de wedstrijd kon ternauwernood worden onderschept door de mee gerende Houwen, waardoor beide ploegen genoegen moesten nemen met een puntje.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Blik op 2L: Veendam 1894 de kansen, Beilen de punten

Beilen heeft in een thuiswedstrijd Veendam 1894 op een minimale nederlaag getrakteerd. Halverwege het ...

Onstwedder Boys wint derby van Mussel

Onstwedder Boys won het laatste competitieduel van Mussel.

DKB ’44 trakteert SJS op fikse nederlaag

Een slechte zaterdag voor SJS, dat niet alleen met ruime cijfers verloor, maar ook ...