Vooruitblik op de zaterdag 4e klasse F: ‘Borger wil snel weer omhoog’

Borger degradeerde het afgelopen seizoen uit de derde klasse en hoopt daarin weer zo snel mogelijk terug te keren.

Foto Alle Oldenbeuving, Borger-aanvoerder Matthijs Brink hoopt op een snelle terugkeer naar de derde klasse.

SV Borger is na een jaar derde klasse weer terug in de vierde klasse. De groenhemden konden het in de nacompetitie niet bolwerken tegen Omlandia. Borger hoopt echter weer snel terug te keren naar de derde klasse, al zal dat wel een flinke uitdaging worden. Ook competitiegenoten CSVC, SJS, en Hollandscheveld degradeerden en zijn komend seizoen weer tegenstanders. Daarnaast lijken er nog een aantal uitdagers te zijn.

Promotie is het doel van Borger

Toch is Borger-aanvoerder Matthijs Brink heel helder over de doelstelling van de ploeg uit de Hunebedhoofdstad. “Promotie is zeker het doel van ons voor aankomend seizoen.” De verdediger vindt dat Borger daarvoor de kwaliteit in huis heeft. “We hebben een jonge selectie met veel potentie.”

Dat promotie niet op een presenteerblaadje zal worden aangereikt lijkt volgens Brink ook wel duidelijk. “Helaas zijn we vorig jaar gedegradeerd uit de derde klasse, mede door de versterkte promotie-degradatieregeling. Dit betekent dat de vierde klasse sterker is geworden.”

Concurrenten van Borger

Brink denkt dan ook te weten wie de grootste concurrenten zijn voor komend seizoen. “Onze mededegradanten SJS, CSVC en Hollandscheveld, maar ook FC Assen moet niet uitgevlakt worden. Zeker gezien de ranglijst van vorig seizoen.”

Echte degradatiekandidaten kan Brink niet direct aanwijzen, maar hij verwacht dat VAKO het lastig zal krijgen. “Dat zou je wel zeggen na promotie vanuit de vijfde klasse. Echter ken ik deze ploeg niet en weet ik niet of ze spelers erbij hebben gekregen.”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Nick Berends richt zich nog op TEVV

Voor Nick Berends is het tot nu toe een bijzonder seizoen. Want ga maar ...

Van toeschouwer tot matchwinner

Waar SV Mussel de voorgaande jaren steevast in de bovenste helft van de vierde klasse, ...