Ben Becker droomt van de winnende tegen BATO

pekelder-boys1Een baan in Leeuwarden was er de oorzaak van dat Ben Becker aan het eind van het vorige seizoen stopte met voetbal. Bij zijn club Pekelder Boys werden alle registers open getrokken om Becker en de vertrekkende Robert Tieks een onvergetelijk afscheid te geven: “Live muziek en alles erop en eraan. Dat tekent echt de club die Pekelder Boys is!” Maar nu, amper tien maanden later heeft Becker zijn rentree al gemaakt. De reden: het spelletje kan niet gemist worden en een smalle selectie van de Pekelders.

Gemis
“Doordat ik als accountant in Leeuwarden ging werken was één en ander niet meer te combineren. Ik verhuisde naar Leeuwarden en de afstand naar Boven Pekela was simpelweg te groot.” Maar toen de nu 23-jarige Becker in maart weer in Groningen ging wonen, werd dit probleem voor een groot deel opgelost. En dus rook trainer Hiske de Vries zijn kans: “Iedere zondagmiddag realiseerde ik me dat ik het voetballen zo miste. Dus toen Hiske mij eind maart belde met de vraag of ik beschikbaar was om de selectie aan te vullen, heb ik direct toegehapt.”

Herintreder Ben Becker…

Invalbeurten
Heel graag had Becker zijn rentree willen maken in de derby tegen Alteveer, maar door het ontbreken van een spelerspas ging dat feest niet door. Een week later was een invalbeurt echter het deel voor de aanvaller, die nog niet het geluk had om te scoren: “Het valt me op conditioneel vlak wel heel erg tegen. Een klein jaar niets doen zorgt er voor dat je vreselijk ver terugvalt. En door mij drukke werkzaamheden kan ik ook nog niet altijd trainen, dus het gaat nog niet naar wens.” Overigens combineert Becker zijn werk met het volgen van twee master-opleidingen: Finance en Accountancy.

Trainingsarbeid
Becker vindt het dan ook niet meer dan logisch dat hij geen vaste waarde is in de ploeg die nog strijdt tegen degradatie: “Ik zou dolgraag in de basis starten, maar door mijn minimale trainingsarbeid lukt dat simpelweg niet. Overigens zijn Martin Schreuder en Koos Kuiper twee uitstekende spitsen die ook nog eens in een goede vorm steken, dus ik snap de keuze van de trainer.” Toch ziet Becker, die de twee voorgaande seizoenen 21 keer trefzeker was, een rol voor zichzelf weggelegd in de wedstrijd van komende zondag.

Geen probleem
Een wedstrijd, die als de belangrijkste wedstrijd van het jaar zal worden benaderd, waarin het Winschoter BATO de tegenstander is. “Aan een punt hebben wij genoeg om ook volgend seizoen in de vierde klasse te mogen spelen. Nu hebben wij het nog nooit makkelijk gehad tegen BATO, maar wanneer we ons volledig inzetten, dan mogen we niet verliezen.” aldus Becker, die zich daarbij ook vasthoudt aan resultaten uit het verleden: “De laatste drie jaren hebben we twee keer om promotie naar de derde klasse gespeeld. En dat met spelers die voor een groot deel nog steeds bij Pekelder Boys spelen. Dan moet handhaving geen probleem zijn.”

Jongensboek
Wanneer we de aanvaller tot vragen naar de rol die hij voor zichzelf in gedachten heeft, lijkt hij even weg te dromen: “Dat is in de tweede helft invallen en dan mijn eerste doelpunt van het seizoen maken. Het liefst zo laat mogelijk in de wedstrijd én bij een gelijke stand. Dat mijn treffer maar goed mag zijn voor handhaving van Pekelder Boys!”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Mario Georgescu: “Sase goluri? Nu este nici mai mult noroc”

Nu e în fiecare săptămână ca un om cu radacini romanesti joaca un rol-cheie ...

Lars Hemmes: “Het wordt een pittig seizoen voor Mussel, handhaving is het doel.”

Lars Hemmes hoopt komend seizoen belangrijk te kunnen zijn voor Mussel en ziet zijn ...

Erwin Aukes wil hogerop met ASVB

Het seizoen duurt nog minstens acht duels voor Nieuw Buinen, en met de tweede periode binnen ...