Valse start voor SJS tegen SCN

SJS maakte een valse start tegen SCN en verloor het openingsduel.

De competitiestart draaide voor SJS uit op een enorme teleurstelling. Voor het derde seizoen op rij ging het openingsduel verloren. Ditmaal trok SCN uit Nieuwlande aan het langste eind. En dat had SJS toch vooral aan zichzelf te danken. Na een uitstekende voorbereiding en poulefase in de beker leek er geen vuiltje aan de lucht voor de Knoalsters, maar het gebrek aan scorend vermogen brak de ploeg van trainer Schaart op.

Droomstart voor SJS

SJS begon de wedstrijd uitstekend, want het zette SCN direct vast op zoek naar de openingstreffer. Die liet dan ook niet lang op zich wachten. Na wat dreiging via corners was het in de 10e minuut al raak. Heidema verschalkte zijn tegenstander en leverde de bal puntgaaf af bij De Koe, die alleen nog maar zijn voorhoofd tegen de bal hoefde te plaatsen: 1-0. Een droomstart voor SJS.

SCN was wakker geschud en kwam daarna ook een keertje dreigend voor het doel van Bos, maar een ultieme sliding van Kingma voorkwam de gelijkmaker. SJS was in het eerste bedrijf dreigend, kreeg opgelegde kansen, maar deze waren niet besteed aan Wientjes, Heidema, De Koe en Boels. De laatste raakte de paal en schoot een keertje net langs de kruising. SCN zette daar aanvankelijk weinig tegenover, maar via spaarzame counters bleef het toch opletten voor de Knoalster defensie. En zo kwam SJS niet verder dan slechts een schamele voorsprong van 1-0 toen het fluitsignaal voor de rust klonk.

SJS maakt er een potje van

In de tweede helft ging SJS door met waar het in de eerste helft mee was gestopt, alleen miste het de overtuiging. De gasten hadden een tactische omzetting gedaan en stonden ineens een stuk compacter op het veld, waardoor SJS moeite had om door de defensie te komen. Grote kansen bleven uit en zo kwam SCN toch beter in de wedstrijd. Het gooide het op fysieke strijd en duelkracht. Iets, waar SJS juist niet in mee had moeten gaan. Na een foutieve inschatting van Zuidema kreeg de beste speler aan de kant van SCN een uitgelezen kans om de 1-1 tegen de touwen te schieten en dat gebeurde ook, want Bos had geen antwoord op het harde schot. Zo ineens stond het gelijk en SJS hield zich vervolgens alleen nog maar bezig met zichzelf. De samenhang in het elftal was ineens weg en SCN rook bloed. Het trok verder ten strijde en het duel was volledig in evenwicht. Gezien de eerste helft had het publiek iets heel anders verwacht, maar kwam bedrogen uit. SJS maakte er een potje van.

En zo gebeurde het dat SJS in de slotfase de deksel op de neus kreeg. Een voorzet van links werd achter doelman Bos gekopt en zo namen de gasten de drie punten mee terug in de bus naar Nieuwlande. Een wanvertoning in de tweede helft en een valse start voor SJS. Staf en spelers zullen zich moeten herpakken in de eerstvolgende wedstrijd, uit tegen FC Assen. En dat zal geen gemakkelijke opgave worden.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

SPW zet Veelerveen opzij

Op een natte en winderige zondagmiddag stond de wedstrijd tussen SPW en Veelerveen gepland. ...

Titan laat punten liggen bij SVV ’04

Titan ging na de thuisoverwinning van vorige week op LEO Loon op bezoek in ...