Valthermond schiet half dozijn vol in derby tegen Musselkanaal

Valthermond legde Musselkanaal met ruime cijfers over de knie

Foto Kees Rustenhoven, Valthermond was een maatje te groot voor Musselkanaal en won met 6-1.

Valthermond was er op gebrand om de slechte prestatie tegen Forward goed te maken tegen de buren uit Musselkanaal. Daarin slaagde de equipe van Kenny Koning met verve. Toen scheidsrechter Wietze de Haan na negentig minuten voor het einde floot kon er een 6-1 overwinning genoteerd worden.

Musselkanaal beter uit de startblokken

Gek genoeg waren de eerste mogelijkheden voor de bezoekers. Zo kopte Lennard Fehrmann geheel vrijstaand uit een corner over en tikte doelman Harm Jipping een knap schot van Rolf Kaijser fraai uit de bovenhoek. De voorsprong voor de groen-witten kwam dan ook niet onverwacht. Dion v/d Laan schoot in een poging op te ruimen tegen een tegenstander aan waarna oud-Valthermonder Demy te Velde het cadeautje van zijn voormalige ploegmaat dankbaar uitpakte.

Snel herstel van Valthermond

Dit bleek een wake-up call voor de Mondkers. Amper een minuut na de openingstreffer maakte Van der Laan persoonlijk zijn foutje goed. Na een lange aanval over veel schijven schoot de rechtsback droog in. Nog voor de pauze kwam de thuisploeg op voorsprong. Drie corners op rij leverde dan wel geen strafschop op zoals vroeger op het schoolplein, een treffer bracht het wel. Ook de derde hoekschop leek door de Musselkanaal defensie weggewerkt te worden, maar Lars Baas krulde de afgeslagen bal meesterlijk in de verre kruising.

Na de pauze bouwde Valthermond de voorsprong gestaag uit. Yordi van der Laan rondde een passje van Alwin Braakman knap af en Jens Bulle werkte een vrije trap van Mark van der Berg achter doelman Hendrik Melgers. De vijfde treffer was een co-productie van de gebroeders Van der Laan. Jongste telg Dion was na een flitsende counter de aangever, grote broer Yordi tikte binnen.

Slotakkoord voor Valthermond

Hierna nam Valthermond wat gas terug en kwamen de gasten nog een paar keer gevaarlijk voor het doel van Jipping. Tot twee keer toe bracht de doelman redding en bij de derde poging had ferry Potze pech dat zijn inzet op de paal belandde. In de slotfase was het weer Valthermond wat de klok sloeg. Tom Meijers kopte in de 90e minuut een corner van Milan Draijer binnen.

Foto’s Kees Rustenhoven: Valthermond – Musselkanaal