Borger trapt opnieuw in de val van SJS

Borger ging onderuit tegen SJS en zag daardoor de eerste periodetitel aan de neus voorbij gaan.

Archieffoto, Borger wist opnieuw niet te winnen van SJS en liet daardoor de kans liggen op de eerste periodetitel. 

Vorig seizoen verloor SV Borger twee keer met grote cijfers van SJS. De ploeg van Arne Joling had dus wat goed te maken afgelopen zaterdag in Stadskanaal. Bovendien stond de periodetitel op het spel. Bij winst zou Borger er zeker van zijn. Elk ander resultaat zou hoogstwaarschijnlijk onvoldoende zijn. Men ging er immers vanuit dat concurrent Hollandscheveld thuis wel zou winnen van Wildervank. Werk aan de winkel dus voor de groenhemden. Waarbij het vooral de vraag was of ze geleerd hadden van de smadelijke nederlagen een jaar geleden.

Tapijtvloer

Vijf minuten voor het begin van de wedstrijd keurde scheidsrechter Nieboer het hoofdveld in Stadskanaal af. In allerijl moest er uitgeweken worden naar het zeer matige kunstgrasveld. Ook de verlichting daar moest aan, anders kon de leidsman het met beslagen brillenglazen allemaal niet volgen. In de stromende regen, met de lichtmasten brandend, maar opmerkelijk genoeg zonder bril, floot hij vervolgens op de Stadskanaalse tapijtvloer voor het beginsignaal.

Knoalster muur

Het eerste kwartier was het aftasten aan beide kanten. Borger probeerde wel hoog druk te zetten, maar kwam door eigen slordigheden niet zover dat ze de tegenstander bij de strot konden pakken. De thuisploeg hing wat achteruit en loerde vanuit een gesloten defensie op de momenten om uit te kunnen breken. Een beproefd concept uit de vorige jaargang immers. Borger had er weinig van geleerd, zo bleek. Ook nu was het bij de eerste de beste kans van SJS meteen raak. Een strakke voorzet werd door Gerwin Heidema binnengelopen. Ook na deze treffer bleef de fysiek sterkere thuisploeg gevaarlijk in de omschakeling. Borger probeerde het voetballend wel, maar kwam er slechts één keer in de eerste helft echt doorheen. Dylan Berghuis faalde bij die mogelijkheid echter oog in oog met doelman Robbert Zuur. Na een half uur spelen liet Heidema aan de andere kant zien hoe het wel moet. De Borgerder-defensie lag open en de aanvaller maakte beheerst zijn tweede van de middag. SJS bleef de betere partij. Het had het achterin goed staan, waardoor de gasten continu tegen een muur opliepen. De uitbraken met name over de rechterflank van de Knoalsters bleven keer op keer gevaarlijk. Tot de rust bleef het echter bij 2-0.

SJS hield stand

Direct na rust had Heidema zijn derde al voor het intikken. Het lukte hem op dat moment nog niet. Borger bleef daarmee in de wedstrijd en begon ook wat beter te voetballen. Toen Tim Edens op aangeven van Ruben de Valk de aansluitingstreffer binnen knikte groeide het geloof bij de groenwitten helemaal weer. De eveneens opgeleefde trainer Joling dirigeerde zijn mannen meer en meer naar voren. Het leverde diverse mogelijkheden en enkele serieuze kansen op. Maar toch hield de thuisploeg stand. Zij bleven op hun beurt loeren op de counters, die vlijmscherp bleven. Direct nadatBorger zo’n vijf minuten voor tijd besloot om va-banque te gaan spelen besliste Arwen de Koe aan de andere kant de wedstrijd. Hij rondde een voorzet van Heidema bekwaam af. In de 90e minuut bracht Hendrik Gustin de marge toch nog weer terug naar één doelpunt verschil. Een minuut later was het slotakkoord echter alweer voor Heidema, die met zijn derde treffer van de middag optimaal profiteerde van geklungel aan Borgerzijde. Eindstand: 4-2.

Wonden likken

Concurrent Hollandscheveld won wel en snoepte zo de periode af van de groenhemden. De bewoners van de Hunebedhoofdstad mogen hun wonden gaan likken, alvorens men volgende week om 14.00 uur Wildervank ontvangt op Sportpark de Drift. Daarnaast heeft Joling tot 13 april 2024 de tijd om eindelijk een antwoord te vinden op de spelwijze van SJS, dan staat de terugwedstrijd van deze derby immers op het programma. Vier keer zal dan toch wel een keer scheepsrecht zijn?

Een verslag vanuit SJS-kant is te lezen via de volgende link: SJS – Borger

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Vervelende primeur voor Gieterveen

Gieterveen heeft in haar tiende wedstrijd van het seizoen haar eerste verliespartij geleden. Hiermee heeft het de ...

Valthermond pakt eerste drie punten

Valthermond kende een matige start van de competitie. Na de eerste twee competitiewedstrijden stond ...