‘Pikante’ nieuwe trainersklus voor Jordi Nijgh

SJS heeft Jordi Nijgh aangesteld als hoofdtrainer voor het seizoen 2024-2025.

Archieffoto Stoffer Bakker, Jordi Nijgh in actie als hoofdtrainer van SC Stadskanaal. 

Jordi Nijgh gaat vanaf het seizoen 2024-2025 als hoofdtrainer aan de slag bij SJS. Dat heeft de zaterdag vierdeklasser zaterdag bekendgemaakt. Dat mag enigszins een ‘pikante overstap’ genoemd worden gezien Nijgh behoorlijk verweven is met plaatsgenoot SC Stadskanaal.

Ambitieus SJS

Nijgh is momenteel nog werkzaam bij Stadskanaal waar hij trainer van de JO19-1 is. Daarvoor was de oefenmeester ook drie seizoen hoofdtrainer bij de huidig zondag tweedeklasser en heeft hij er zijn voetbalschool. SJS is blij met de komst van de 42-jarige Nijgh. “Na intensieve en goede gesprekken tussen bestuur, staf, spelers en Nijgh groeide het goede gevoel om met elkaar in zee te gaan. SJS wil graag omhoog, maar liet zich de kaas van het brood eten door Onstwedder Boys en is dus dit seizoen weer veroordeeld tot de vierde klasse en de strijd om terug te keren in de derde klasse. En dat is nog geen gemakkelijke opgave gebleken tot dusver. Het team, dat nu nog onder leiding staat van scheidend trainer Jos Schaart, doet mee om de prijzen, maar er zijn meer kapers op de kust. De strijd zal uiteindelijk gaan tussen Hollandscheveld, SV Borger, FC Assen, CSVC en SJS. Lukt het dit seizoen niet, dan is er geen paniek aan de Julianastraat, maar des te meer eergevoel en ambitie om samen met de nieuwe hoofdtrainer het wel te gaan doen in het seizoen 2024-2025. Voor niets minder komt Nijgh naar de Julianastraat.”

SJS naar hoger niveau

Nijgh, die ook drie seizoenen Gieterveen onder zijn hoede had, ziet het zelf ook als een mooie uitdaging om SJS naar een hoger niveau te tillen. “Tijdens en na de gesprekken werd mijn gevoel bevestigd dat dit het juiste moment is om in te stappen, aldus Nijgh. Ik ken SJS van de tijd dat ze op hoog niveau speelden en daar moeten we weer naartoe verlangen. Een club van deze omvang, waar ik altijd graag kom en hartelijk wordt ontvangen, moet de ambitie hebben om weer hogerop te spelen in het zaterdagvoetbal. Ik wil daar heel graag mijn steentje aan bijdragen en samen met iedereen een eerste stap in de goede richting te zetten.”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Zomerstop: Nieuw seizoen staat alweer voor de deur

De zomerstop breekt aan, al staat een nieuw seizoen al bijna weer voor de ...

HOC en Bas Nibbelke verlengen samenwerking

HOC en Bas Nibbelke zijn ook in het seizoen 2020/2021 aan elkaar verbonden.

Concept klasse-indelingen categorie B bekend

De concept klasse-indelingen voor de B-Categorie zijn ook bekend, definitieve poule-indelingen worden bekend gemaakt ...