Westerwolde houdt in winters weekend de punten in eigen huis

Westerwolde boekte een belangrijke zege op EHS ’85.

Foto Harm Jan Pleiter, Westerwolde versloeg op het sneeuwvrije kunstgrasveld EHS ’85 met 2-0.

Een van de weinige wedstrijden die zondag 21 januari in de afdeling Noord van de KNVB doorgang kon vinden, was die tussen Westerwolde en EHS ’85 uit Emmerschans. Hoewel voorafgaande aan de wedstrijd door velen met enige scepsis naar het doorgaan van het duel werd gekeken, kwamen er van de kant van Westerwolde na afloop louter positieve reacties. Dat kon ook haast niet anders, want de uiteindelijke 2 – 0 overwinning van de thuisclub was natuurlijk een enorme winterse opsteker voor de ploeg uit Vlagtwedde. Dat een vrijdagochtend hard werken door de onderhoudsgroep van de vereniging – met vooral mechanische hulp van de kant van Kjell Hulsman – om het kunstgrasveld sneeuwvrij te maken een mooie beloning kreeg, bracht menig discussie terug tot het hebben geleverd van een prima stukje werk twee dagen voor deze speeldag. Hard werken moest ook het team van de trainers Richard Streuding en Merill Wakker om uiteindelijk EHS ’85 op de knieën te krijgen, maar op basis van inzet en karakter wist men de punten met enig kunst- en vliegwerk in eigen huis te houden.

Snelle openingstreffer Westerwolde

Zoals vaker het geval in thuiswedstrijden is, nam Westerwolde vanaf de aftrap het initiatief meteen in handen. Daar waar de doelman van EHS ’85 in de tweede minuut nog antwoord had op een inzet van de kant van Westerwolde, was het een minuut later wel raak voor de thuisclub. In het strafschopgebied draaide René v.d. Laan handig bij zijn tegenstander weg en met een geplaatste schuiver met links verdween de bal langzaam doch onhoudbaar in de lange hoek: 1 – 0. Voor EHS ’85 het sein aanvallend meer impulsen te ontplooien. Tot echt gevaarlijke situaties voor het doel van Westerwolde kwam dit echter niet en ook de deze middag prima keepende Bas Boonman stond van tijd tot tijd zijn mannetje. Ook Westerwolde creëerde zo af en toe wat kansen, waarbij het alleen opduiken voor de goalie van EHS ’85 door René v.d. Laan nog het meest in het oog sprong. De iets minder goed ingeschoten bal werd door de sluitpost van de gasten op prima wijze gekeerd. Het grootste wapenfeit van EHS ’85 zat’m in de laatste speelminuut van dit eerste bedrijf. Met links werd de bal snoeihard op de paal geschoten, hetgeen betekende dat scheidsrechter Koops beide ploegen met een 1 – 0 voorsprong voor Westerwolde naar de warme thee kon sturen.

Late beslissing

In de tweede helft een nadrukkelijk aandringend EHS ’85. Maar de vele hele en halve kansen waren deze middag niet aan hun voorwaartsen besteed, waarbij opgemerkt dient te worden het al gememoreerde goede keeperswerk en het dito verdedigingswerk succes voor de mannen van scheidend trainer Doldersum in de weg stonden. Westerwolde kwam in dit deel van de wedstrijd niet verder dan enkele prima tegenstoten, maar deze leverden aanvankelijk nog niet het gewenste resultaat op. Totdat in de 80e minuut de veel beproefde verre ingooi wel de aanleiding vormde tot de definitieve winst. René v.d. Laan gooide de bal ver in het strafschopgebied, waar Frank Riks de bal prima controleerde. En na enig kap- en draaiwerk schoot hij de bal onhoudbaar voor de sluitpost van EHS ’85 in de voor de aanvaller rechterbenedenhoek: 2 – 0. In het nog resterende deel had Westerwolde de wedstrijd op een goede manier onder controle en kon na het laatste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter Koops de vierde overwinning van het seizoen dan ook uitbundig gevierd worden.

Deze overwinning brengt Westerwolde met dertien punten uit twaalf gespeelde wedstrijden op een “veilige” achtste plaats in de tussenstand. Hierbij moet dan wel nadrukkelijk opgemerkt worden dat de meeste ploegen onder Westerwolde in deze stand drie of vier wedstrijden minder hebben gespeeld. Dit alles met als gevolg dus een enorm scheefgegroeid beeld qua competitiestand in de derde klasse B. Het feit dat er voor Westerwolde voorlopig geen (doordeweekse) inhaalwedstrijden op het programma staan, kan wellicht z’n uitwerking hebben in het verdere verloop van de competitie. Ondanks dit alles staat er voor volgende week zondag “gewoon” weer een competitiewedstrijd op het programma en wel in Zeijen (of elders ?) tegen SVZ.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Alteveer speelt gelijk tegen SVBC

In een wedstrijd waar voor Alteveer niets meer op het spel stond, speelde het ...

Westerwolde laat winst glippen tegen Kwiek

Met nog één wedstrijd te spelen heeft Westerwolde, ondanks de jammerlijke nederlaag afgelopen zondagmiddag ...