Onstwedder Boys op wilskracht langs Groen Geel

Onstwedder Boys boekte een 1-0 overwinning op Groen Geel en blijft goed meedraaien in de zondag 3e klasse C.

Op Sportpark De Boskamp wist Onstwedder Boys zaterdagmiddag na een spannende wedstrijd opnieuw de volle winst te pakken. Tegen het hoog geklasseerde Groen Geel uit Groningen werd het 1 – 0 voor de thuisclub. Matchwinnaar was Rutgert Tipker, die de enige treffer voor zijn rekening nam.

Spanning in 3C

In de Derde Klasse C is het erg spannend. Mamio en WVV bungelen onderaan, maar verder kan iedereen van iedereen winnen. De uitwedstrijd tegen Groen Geel werd met 1 – 0 verloren. Onstwedder Boys kreeg geen enkele kans in dat duel. Bij Onstwedder Boys staat Mark Meijer deze middag in het doel. Rein Koudstaal is na zijn rode kaart vorige week voor één duel geschorst. Bij Groen Geel speelt oud-FC Groningen speler Shkodran Metaj (35 jaar inmiddels) in de verdediging.

In het eerste half uur gebeurt er weinig. Groen Geel heeft het meeste balbezit, maar voor beide doelen wordt het niet gevaarlijk. Onstwedder Boys verliest veel duels, waardoor de aanvallers maar zelden bereikt worden. De verdediging van de Boys staat ook deze middag weer prima. In het laatste kwartier krijgt  Sem Nieuwenhuis een gele kaart van scheidsrechter van der Veen na een overtreding op een tegenstander. Kort daarop komt Onstwedder Boys goed weg als een schot van Bram Tempelaar tegen de lat komt. Even later is het Anne Wilzing die namens de ploeg uit Onstwedde voor het eerst een schot lost op het doel van de tegenstander. Keeper Sebastiaan Meijwaard brengt gemakkelijk redding. Kort voor rust wordt een doelpunt van Goen Geel, na een fraaie aanval, afgekeurd wegens buitenspel. Zo wordt de rust bereikt met een 0 – 0 stand.