Eenvoudige winst van Borger op bezoek bij LEO

Borger deed goede zaken met de 0-2 overwinning op laagvlieger LEO en nam de koppositie weer over van Hollandscheveld.

Foto Alle Oldenbeuving, Borger deed goede zaken met de overwinning op LEO.

Borger heeft op bezoek bij LEO in Loon goede zaken gedaan. Zelf won het vrij eenvoudig met 0-2 terwijl twee belangrijke concurrenten Hollandscheveld en FC Assen punten verspeelden.

Borger mist strafschop

Borger had nog wat goed te maken tegen LEO, want bij de seizoensouverture kwamen de groenhemden in eigen huis ondanks een enorm veldoverwicht niet verder dan 1-1. Ook deze keer maakte LEO gebruik van het beproefde recept: met bijna het gehele team inzakken en dan hopen dat de lange bal naar voren een keer goed valt. De verdediging van Borger stond echter goed en gaf vrijwel niets weg vandaag. Aan de bal was het spel van Borger wel slordig en de gasten wisten voor rust slechts een klein aantal mogelijkheden te creëren. Na een kwartier spelen dacht Borger op voorsprong te komen, maar het doelpunt van Gijs Roda werd afgekeurd wegens buitenspel. Even later ging de bal op de stip nadat Roda onderuit werd gehaald binnen het strafschopgebied. Het toegekende buitenkansje was niet besteed aan Hendrik Gustin, zijn te slap ingeschoten strafschop kan eenvoudig worden gekeerd door LEO- doelman Jasper Dussel. Veel meer gebeurde er niet voor rust.

Borger na rust scherper

Borger kwam een stuk scherper uit de kleedkamer, maar de eerste kans was voor LEO. Oog in oog met doelman Mark Wolters werd de inzet echter naast geschoten. In de tegenaanval scoorde Borger. Dylan Berghuis was scherp en schoot de voor zijn voeten vallende bal beheerst binnen: 0-1. Binnen een paar minuten viel ook de 0-2 en was de wedstrijd eigenlijk beslist. Na een goede aanval via de rechterflank legde Floris Hiddink de bal panklaar af op Hendrik Gustin die de bal eenvoudig kon binnenschieten. LEO geloofde niet meer in een goed resultaat en Borger had het overwicht in het restant van de wedstrijd in een hogere score om moeten zetten maar liet dit na. Na 96 minuten vond leidsman Den Enting het welletjes en kon de balans worden opgemaakt.

Borger heeft de koppositie nu overgenomen van Hollandscheveld. In punten staan de groenhemden nu gelijk met SJS maar ze hebben een wedstrijd minder gespeeld. Volgende week wacht er weer een interessant programma. Borger speelt in eigen huis tegen SVBO (aanvang 14:30 uur), SJS ontvangt FC Assen en Hollandscheveld gaat op bezoek bij CSVC in Coevorden.

Foto’s Alle Oldenbeuving: LEO – Borger

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Borger stelt nacompetitie veilig tegen SVBS ’77

In de voorlaatste wedstrijd van het seizoen heeft Borger zich verzekerd van het spelen ...

Beschamende nederlaag voor Gieterveen

Gieterveen weet de goed doorgekomen extreem drukke aprilmaand vooralsnog geen goed vervolg te geven. ...