Nog geen bestuur voor Gasselternijveen

GasselternijveenTwee weken na het terugtreden van voorzitter Piet Wolters, en aansluitend het volledige bestuur, heeft de ledenvergadering van v.v. Gasselternijveen zich uitgesproken over de toekomst van de club. Tijdens de vergadering, die door ruim vijftig leden werd bezocht, kon het demissionair bestuur onder leiding van Bert Koomans nog geen nieuw bestuur vormen. Koomans: “We hebben een groepje van vijf mensen verzameld die de taak krijgen om binnen diverse geledingen van de club te polsen wat een koers voor de toekomst moet zijn. Vervolgens zal op basis hiervan geprobeerd worden een breed gedragen bestuur te vormen.”

Opstappen
De vergadering begon met een verklaring van Koomans waarin hij uit de doeken deed waarom na het terugtreden van bestuurslid Roelof Heuten en voorzitter Wolters de andere bestuursleden ook besloten hun positie beschikbaar te stellen. Volgens Koomans waren daar diverse redenen voor: “Ten eerste moet een club een voorzitter hebben, en geen van de zittende leden voelde zich geroepen de hamer over te nemen van Piet. Daar komt bij dat Piet en Roelof ervaren bestuurders zijn. De overige leden van het bestuur bekleden aanzienlijk minder lang een bestuursfunctie. Voor ons was dat een onwenselijke situatie.” Een derde reden was het voorkomen van problemen bij het vormen van een nieuw bestuur: “Dat wil geen van de leden van demissionaire bestuur in de weg staan!”

Verklaring
Vervolgens verklaarden Heuten en Wolters waarom zij een punt zetten achter hun werkzaamheden als bestuursleden. Beide heren gaven hierbij aan dat er wat hen betreft iets gedaan moest worden aan de tweespalt die binnen de vereniging was ontstaan. Over het afscheid zegt Wolters: “Met pijn in het hart neem ik afscheid en zet ik een streep onder een mooie periode als voorzitter.”

Formateurs
Uiteindelijk werd tijdens de vergadering dus nog geen bestuur gevormd. Koomans heeft hier de volgende verklaring voor: “Wellicht was het te vroeg voor de leden om zich als kandidaat-bestuurslid te melden. Gezamenlijk hebben we besloten dat een groepje van vijf ‘formateurs’ een periode de tijd krijgt om te komen tot een breed gedragen bestuur. Op dit moment is het te vroeg om iets te vertellen over het vervolg, maar het demissionair bestuur zet in op een nieuwe ledenvergadering eind januari.” Volgens Koomans is de club is gebaat bij rust: “Een belangrijk signaal tijdens de vergadering was dat een groot deel van de leden, en ouders van jeugdleden, de huidige problematiek niet herkent. Natuurlijk zijn er verbeterpunten, maar Gasselternijveen is geen club waar het een enorme puinhoop is, laat dat duidelijk zijn!”

Woortman

AJN MMS

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Noordlease/Heigro Cup: uitslagen

Uitslagen dinsdag 8 november Titan – DSZ ‘16 2-3 Klazienaveen – CEC 10-1

Programma Finale Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi

Wedstrijdschema van de finaledag van het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi.