Rood aanlopend Borger wint topper van FC Assen

Foto Alle Oldenbeuving, Borger-topscorer Hendrik Gustin voegde weer een doelpunt aan zijn seizoenstotaal toe in de topper tegen FC Assen.

Na de beschamende 5-1 nederlaag vorige week tegen SCN hadden de mannen van hoofdtrainer Arne Joling afgelopen zaterdag tegen koploper FC Assen iets goed te maken. In een vermakelijke topper stelden de bewoners van de Hunebedhoofdstad het eigen publiek niet teleur. De koploper uit Assen bleef een helft lang gelijkwaardig, maar werd na de pauze overrompeld door een fanatiek spelend Borger.

Kansen voor Borger en FC Assen

Hoewel Borger een stuk feller begon dan een week eerder kwam het eerste gevaar van FC Assen. De gasten waren met twee vrije trappen dichtbij de openingstreffer. De lat bracht bij de tweede poging redding. Borger zette er een kopkans voor Tim Edens tegenover. Nadat Borgernaar Hendrik Gustin een mogelijk doelpunt afgekeurd zag worden wegens buitenspel, raakte Jarno Hamming namens de bezoekers in de vijfentwintigste minuut met een knap afstandsschot opnieuw de lat. Hierna kreeg de thuisploeg meer grip.De tegenstander had in de opbouw moeite met de fanatieke forechecking op het hobbelige veld. Gijs Roda en Dylan Berghuis profiteerden op deze manier bijna van balverlies bij de koploper. Tussendoor had Floris Hiddink zijn ploeg op voorsprong kunnen koppen vanuit een hoekschop. De grootste kans in het eerste bedrijf moest toen nog komen. Deze was voor Hamming, die echter één op één met Borger-goalie Mark Wolters naast schoot. Zo bleef het tot de thee 0-0.

Twee keer rood voor Borger

Een kleine twintig seconden na rust brak Floris Hiddink namens Borger de ban. Van een meter of twintig schoot hij hard raak. Het was voor de thuisploeg het startsein om de wedstrijd te beslissen. Zes minuten later lag de tweede erin. Dylan Berghuis rondde af na heerlijk voorbereidend werk van Gijs Roda. Diezelfde Roda stond vijf minuten later opnieuw aan de basis van een Borgergoal. Topscorer Hendrik Gustin werd nu op maat bediend. Zo stond het binnen twaalf minuten na rust ineens 3-0 en zaten de groenhemden op rozen. In het daaropvolgende kwartier konden aan beide kanten nog enkele mogelijkheden genoteerd worden. FC Assen was het dichtst bij een treffer, maar Wolters had deze middag een engeltje op de lat. Een kwartier voor tijd kwam Borger met tien man te staan. Gijs Roda ontving zijn tweede gele kaart van scheidsrechter Wenting toen hij een snelle spelhervatting probeerde te voorkomen. Niet slim van de uitblinker aan Borgerzijde, maar toch vooral een kinderachtige beslissing van de warrig fluitende scheidsrechter Wenting. Vijf minuten later mocht ook Tim Edens inrukken. Opnieuw zwaar bestraft. Borger moest de slotfase dus overleven met negen tegen elf. De Assenaren verzuimden gebruik te maken van deze overtalsituatie. Het geloof in een resultaat leek al veel eerder verdwenen. Diep in blessuretijd was het zelfs de thuisploeg dat tekende voor het slotakkoord. Benjamin Mazeau schoot een goedkoop gekregen indirecte vrije trap hard binnen.

Borger doet flinke stap vooruit

Bij het opmaken van de balans na afloop kon Borger haar lol niet op. Niet alleen hadden de groenhemden zelf afgerekend met de FC Assen, maar dichtstbijzijnde concurrenten Hollandscheveld, SJS en SCN verloren ook. Zo schuift het bovenin de 4e Klasse F opnieuw in elkaar, maar de hernieuwde koploper zet juist een flinke stap vooruit. Het bewijst echter ook maar weer dat je in deze competitie elke week scherp aan de aftrap moet staan. Wie dat niet doet, verliest punten. Volgende week mogen de groenwitten bij hekkensluiter Mussel laten zien dat ze deze les inmiddels hebben geleerd.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

TEVV sleept overwinning uit het vuur tegen Germanicus

De twee concurrenten in het vorig seizoen in de 2e klasse, TEVV en Germanicus, ...

Borger wint nipt van de Weide

Borger deed goede zaken door De Weide met 1-0 te kraken.

Borger boekt noodzakelijke overwinning op concurrent Helpman

Na de 2-0 nederlaag van vorige week tegen Elim, wist Borger afgelopen weekend Helpman ...