Gieterveen overklast Pekelder Boys in Kanaalstreekderby

Gieterveen was een maatje te groot in de Kanaalstreekderby tegen Pekelder Boys.

De Kanaalstreekderby tussen Pekelder Boys en Gieterveen is een prooi geworden voor laatsgenoemde. De Gieterveners waren deze middag duidelijk een maatje te groot voor de Pekelders en zegevierden met 1-4.

In de eerste wedstrijd na de winterstop stond er gelijk een Kanaalstreekderby op het programma tussen laagvlieger Pekelder Boys en middenmoter Gieterveen. Op een prima te bespelen veld kregen de bezoekers de eerste mogelijkheid van de wedstrijd. Ramcharan schoot een voorzet van Weerts vlak over de deklat. Twee minuten later had ook de ploeg uit Boven Pekela een grote kans om op voorsprong te komen. Uit de kluts kwam de bal voor de voeten van Vonk, die van afstand op de lat schoot. De rebound leek een koud kunstje voor Abee, maar hij schoot de bal huizenhoog over.

Makkelijker voetballend Gieterveen

Gieterveen voetbalde makkelijker dan haar tegenstander, waar Pekelder Boys met name via de lange bal gevaarlijk probeerde te worden. Grote kansen leverde dit niet op voor de thuisploeg, maar wel dachten beide ploegen eens op voorsprong te komen. Andermaal honoreerde de leidsman het vlagsignaal van de assistenten, waardoor er met een brilstand gerust leek te woden. Vijf minuten voor de thee kreeg linksvoor Bakker het ineens op de heupen en omspeelde hij zijn directe tegenstander. Met een afgemeten voorzet stelde hij Ramcharan van dichtbij in staat om de score te openen.

Eénrichtingsverkeer

In de tweede helft was het éénrichtingsverkeer. In de eerste tien minute was het nog enigszins een wedstrijd, maar nadat Ramcharan na een goede rush lang de lijn zijn tweede van de middag over de lijn zag hobbelen legde Pekelder Boys haar tegenstander geen strobreed meer in de weg. Gieterveen combineerde er lustig op los en had het aan zichzelf te danken dat het de voorsprong niet vergrootte. Ze leken te schrikken van de enorme ruimtes die er ontstonden, waardoor het spel er wat gehaast uit zag. Zo hadden zowel invaller Oeben als Bakker een aantal keer de tijd om de vrije man voor de goal te vinden, maar had de eindpass vaak niet de goede snelheid om doeltreffend te worden.
De bezoekers scoorden nog wel tweemaal. Bakker omspeelde de keeper op een pass van van der Veen en Ramcharan kopte van dichtbij de 0-4 tegen de touwen na een goede voorzet van Oeben. In de slotseconde wist het tegen degradatie vechtende Pekelder Boys de eer nog te redden. In de kluts bij het uitverdedigen kwam de bal voor de voeten van Marijn Wortelboer. Van een twintig meter schoot hij de bal bekeken achte de balende Lugtenborg.