Nederlaag voor Borger bij The Knickerbockers

Borger leed op bezoek bij TKB de tweede nederlaag van het seizoen.

Foto Alle Oldenbeuving, Borger leed een 2-0 nederlaag bij de studenten van TKB.

Knickerbockers uit, het is een bijzonder fenomeen. Het vlaggenschip van de  studentenvoetbalvereniging uit Groningen is de afgelopen jaargangen afgezakt naar derde klasse niveau. Borger mocht het daardoor afgelopen zaterdag voor het eerst in de historie meemaken. Als clubwatcher reisde ik samen met de huisfotograaf van de groenwitten af naar het Universitair Sportcentrum op Zernike. Borger verloor, niet onverwacht, met 2-0 van de nog zonder puntverlies zijnde koploper.

Door: Erwin Beukema

Net even anders

Ietwat aan de vroege kant arriveerden we op het sportpark op Zernike. Het zonnetje scheen, de schuifdeuren van het fameuze ‘Appleknockers Flophouse’ stonden uitnodigend open. De beats van de grootste knijters der Nederlandstalige kroegmuziek lokten ons al vanaf de parkeerplaats naar binnen. “Ik haal me eerst even een koffie”, zei de fotograaf tegen uw reporter. Ik antwoordde met: “Koffie? Zullen ze dat hier wel hebben?” Mijn gedachte was niet heel gek, zo bleek een paar tellen later uit de verbaasde blik van de jongedame achter de bartoen mijn kompaan zijn bestelling deed. Zelf koos ik voor een biertje, de goedkoopste en veiligste optie hier in studentenland. Nadat we ons losgevochten hadden van de ietwat plakkende vloer in het clubhuis zochten we een plekje langs de lijn, waar we assistent-trainer Mark Wolters troffen. Voor het Technisch Kader bleek het eveneens even wennen geweest te zijn. “We moesten zelf op zoek naar een kleedkamer in het sporthallencomplex hiernaast. Ik heb me er maar bij neergelegd. Arne (hoofdtrainer Arne Joling, red.) heeft er wat meer moeite mee. Maar ik moet wel eerlijk zeggen dat ze ons vooraf al een mail hebben gestuurd met als belangrijkste mededeling dat het hier net even wat anders gaat. Dat is wel keurig”, aldus een vooraf goedgemutste Wolters. Even later zagen we de hoofdtrainer inderdaad hoofdschuddend arriveren bij de dug-out.

Rowin Franke een sta-in-de-weg

Met mijn tweede biertje in de hand zag ik een beginfase waarin TKB (The Knickerbockers) de Borgernaren weliswaar ver terug drong op eigen helft, maar waarin de kansen spaarzaam bleven. Eigenlijk was de eerste grote kans zelfs voor Borger. Ruben de Valk kwam een paar centimeter te kort om zijn voet tegen een harde strakke voorzet van Gijs Roda te krijgen. TKB was echter de bovenliggende partij en hoewel Borger het organisatorisch best aardig op orde had konden kansen niet uitblijven. Doelman Rowin Franke bleek deze middag echter een flinke sta-in-de-weg voor de studenten. Hij hield zijn ploeg op de been. Aan de andere kant miste Matthijs Brink het nodige geluk bij een harde uithaal na een corner. Zijn inzet caramboleerde via een tegenstander naast de goal. Ruststand: 0-0.

Groningers treffen doel

Met inmiddels een pitcher bier in mijn nabijheid (in Borger zou je er meer dan het dubbele voor betalen, dus wie doet je wat…) begon de tweede helft zoals de eerste was geëindigd. TKB had de bal, Borger loerde op een mogelijke uitbraak. Het bleef van Drentse zijde overigens voornamelijk bij dat loeren. De Groningers troffen nu wel doel. Na twee puike reddingen achterelkaar moest Franke in de rebound van de tweede toch capituleren op een inzet van Melle Kramer. Aan het spelbeeld veranderde de treffer weinig. Joling dirigeerde zijn spelers zo’n twintig minuten voor tijd nog wel meer naar voren toe. Maar behoudens twee gevaarlijke vrije trappen van Levi van der Span leverde dit offensief ook niks op. TKB vond via Han van Dijk nog wel een keer het net. Een mooie combinatie dwars door de Borgerder defensie ging eraan vooraf. Het was opnieuw aan Franke te danken dat het in het vervolg bij 2-0 bleef.

Volgende week Veendam 1894

Assistent Wolters spoedde zich na afloop naar het clubhuis voor een aantal pitchers bier. Je moet er toch wat van maken. Zijn maat Joling keek hem opnieuw hoofdschuddend na. Hun ploeg staat na drie wedstrijden met één punt nog onderaan de ranglijst. Reden tot paniek is er nog niet voor de bewoners van de Hunebedhoofdstad. De tegenstanders waren zeker niet de minste in deze klasse. Dat is Veendam 1894 echter ook niet. Volgende week ontvangen de groenhemden de veenkolonialen op Sportpark de Drift. Een eerste overwinning zou vooral voor het gevoel wel erg lekker zijn!

Ben jij ook een liefhebber van de derde helft en blijf jij ook graag op de hoogte van het amateurvoetbal in de regio en waardeer je onze artikelen? Steun ons dan met een biertje a 2,50 euro, een kistje bier a 25 euro of een fustje bier a 50 euro! Alvast bedankt voor je steun!

Ik doneer een biertje! Klik hier om een biertje te doneren! 

Ik doneer een kistje bier! Klik hier om een kistje bier te doneren!

Ik doneer een fustje bier! Klik hier om een fustje bier te doneren!

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Sellingen wint van Weerdinge

Sellingen wist Weerdinge te verslaan en deed daarmee goede zaken.

Onstwedder Boys lijdt eerste nederlaag tegen SVBO

Onstwedder Boys heeft de eerste nederlaag van het seizoen geleden tegen SVBO.

Buinerveen verliest van THOS

Buinerveen ging een doelpuntrijk duel onderuit tegen THOS.