Musselkanaal heeft weinig moeite met Wedde

musselkanaalIn haar tweede bekerwedstrijd mocht Musselkanaal op verplaatsing aantreden tegen Wedde. Het waren de groenhemden uit Musselkanaal die de beste kansen kregen en de tegenstander hun wil oplegde. De wedstrijd eindigde dan ook geheel volgens het spelbeeld in een overwinning voor de ploeg van Bernd van Bolhuis, die nu zes punten uit twee bekerduels heeft. Eindstand: 1-3. De derde bekerwedstrijd gaat Musselkanaal komende zondag op eigen veld spelen: vijfdeklasser DOS ’63 is dan de tegenstander.

Nieuwbakken spits
Ondanks het overwicht van de bezoekers was de eerste kans van de wedstrijd voor de ploeg uit Wedde. Een lange bal uit de achterhoede verdween achter de defensie van Musselkanaal, waar keeper Arjan Scholte-Aalbes ternauwernood redde. Vooral de eerste helft was voetballend goed van de Musselkanaalsters. Dit resulteerde dan ook snel in doelpunten. Het was de watervlugge Mark Bos die de 0-1 aan liet tekenen. In een goed opgezette aanval was het de kersverse Musselkanaal-spits Harm Visser die Bos diep stuurde. Bos ronde beheerst af. Kort daarna was het de buurt aan Visser die een voorzet van Bos binnen tikte bij de eerste paal: 0-2.

Gevaarlijke corners
Ook waren de Musselkanaalster gevaarlijk met de corners. Eerst was het Jeroen Drenth die uit een corner net voorlangs kopte. Kort daarna was het wel raak. Ruben Manning kopte raak uit een corner van Gerwin Schmitz voor de 0-3 voorsprong. Eén minuut voor de rust scoorde Wedde echter tegen: een vrije bal belandde bij de tweede paal waar keeper Scholte-Aalbes en rechtsback Folkerts niet ingrepen. Hierdoor was het voor de linksbuiten van Wedde een koud kunstje om te scoren.

Gemiste kansen
Na de thee kwam Musselkanaal als sterkste ploeg uit de kleedkamer. Waarbij Ferdinand van der Sluis nog de paal raakte. Gezien het aantal kansen had Musselkanaal de scoren moeten uitbouwen, maar dit gebeurde helaas niet. Ook kwam Wedde nog een paar keer gevaarlijk uit de counter: 1-3 was uiteindelijk de logische en terechte eindstand.