SETA verrast DSZ ’16 en is koploper

setaNa de knappe overwinning op Veendam 1894, mocht SETA in haar tweede wedstrijd van het seizoen aantreden tegen één van de voornaamste kandidaten voor de titel in de vijfde klasse E, DSZ ’16 uit Zuidlaren. De ploeg uit Zuidlaren liet in de eerste competitieronde al zien dat men inderdaad een ploeg is om rekening mee te houden: VVAK werd met duidelijke cijfers opzij gezet. Tegen SETA liep het anders: de Musselkanaalsters gingen met de overwinning aan de haal: 1-0.

Dode spelmomenten
Ook in de wedstrijd tegen SETA werd duidelijk dat DSZ ’16 een ploeg is met de nodige kwaliteit. Men wil voetballen en probeert de tegenstander vroegtijdig onder druk te zetten. SETA wist hier echter goed mee om te gaan en kon zich relatief simpel onder de druk uit voetballen. En wanneer dat niet lukt, dan werd er niet geschroomd om de lange bal te hanteren. Voor de thee waren er weinig grote kansen te noteren. DSZ ’16 was vooral via dode spelmomenten gevaarlijk, maar keeper Patrick van der Werff werd nooit echt getest. SETA moest het vooral hebben van de uitvallen in de counter, waarbij men niet in scorende positie kwam.

Penaltyclaim
In de tweede helft was DSZ ’16 opnieuw de ploeg die het meest aandrong, maar ook nu werden de gastheren niet in de problemen gebracht. In de laatste fase van de wedstrijd kwamen er wel kansen voor de bezoekers, maar doelman Van der Werff wist in die fase met een aantal fraaie reddingen de openingstreffer te voorkomen. In die fase kreeg SETA ook haar grootste kans: op aangeven Ricardo van der Sluis leek Johan Principaal te gaan scoren, maar hij werd zodanig gehinderd dat de bal over het doel verdween. SETA dacht aan een strafschop, maar de arbiter van dienst zag geen overtreding in de situatie.

Koploper
SETA leek vertrouwen te putten uit het afdwingen van deze kans en koos er in de slotfase voor om wat meer druk te gaan zetten op DSZ ’16. En dit leverde resultaat op: de bal werd hoog ingebracht in het strafschopgebied, waarna Ricardo van der Sluis de bal het laatste zetje gaf. Voor Van der Sluis al de derde treffer van het seizoen én belangrijker, de winnende in deze wedstrijd. Met de 1-0 overwinning mag SETA zich in ieder gevel één week koploper van de vijfde klasse E noemen. Komend weekend hoeft SETA niet in actie te komen, de volgende tegenstander is Tiendeveen, dat ook nog zonder puntverlies is.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Borger krijgt deksel op de neus

Heel lang leek Borger de voornaamste kandidaat om het kampioenschap in de vierde klasse ...

HOC herstelt de orde in 5F

Onder mooie weersomstandigheden mocht HOC dan eindelijk weer de wei in voor een officiële ...

Gieterveen in ware thriller langs Weiteveense Boys

Het is al bijna drie weken geleden dat Liverpool op spectaculaire wijze wist te ...