Nieuw-Buinen lijdt eerste nederlaag tegen GRC

Nieuw BuinenNieuw-Buinen heeft haar eerste nederlaag van het seizoen geleden. Op bezoek bij het Groninger GRC gingen de oranjehemden met 4-1 onderuit. Op deze nederlaag viel weinig af te dingen, want de thuisploeg speelde gewoon met meer scherpte en passie dan de gasten. Door deze nederlaag staat Nieuw-Buinen nu derde en is de achterstand op koploper Achilles 1894 opgelopen tot vijf punten.

Basisplaats Koen Hateboer
Trainer Geert Oosterloo had deze middag weer een basisplaats ingeruimd voor de herstelde Koen Hateboer. De veelscorende spits speelde in plaats van zijn broertje Thijs, die in de tweede helft zijn opwachting mocht maken. Op het mooie sportpark Corpus den Hoorn begonnen beide ploegen afwachtend en was het GRC dat al snel op voorsprong kwam. Na zeven minuten zag keeper Robert Smit een schot van Pim Hemink uit een onmogelijke hoek tergend langzaam door zijn benen verdwijnen: 1-0.

GRC effectiever
Kort daarna was het wederom raak via diezelfde Hemink, die uit een corner totaal ongedekt de 2-0 binnen kon koppen. Nieuw-Buinen pakte vervolgens de draad weer op, gooide het tempo en wist al snel de aansluitingstreffer te scoren. Gert Lukens nam de bal technisch perfect aan en met een lob scoorde hij de 2-1. De gasten waren hierna de betere ploeg en kregen kansen via Koen Hateboer en Nick Berends, maar beiden kwamen niet tot de gelijkmaker. GRC toonde zich effectiever en vlak voor rust scoorde Mohamed Melghroub de 3-1.

Uit alle macht
Na de rust maakte Thijs Hateboer alsnog zijn opwachting, ten faveure van Samat Faraouni. Nieuw-Buinen probeerde uit alle macht een gaatje te vinden in de verdedigende stellingen van GRC, maar behalve kansen voor Koen Hateboer (bal voorlangs) en Arnoud Bentum (schot) werden zij niet echt gevaarlijk. Aan de andere kant had de thuisploeg ook kansen de wedstrijd in het slot te gooien, maar ook zij wisten niet te scoren.

Man meer
Na zo’n 75 minuten kwam Nieuw-Buinen zelfs met een man meer te spelen, nadat een Groninger zijn tweede gele kaart ontving. De ploeg van Geert Oosterloo probeerde met de moed der wanhoop dichtbij te komen, alleen vergaten zij hierbij het veld breed te houden en liep iedereen zich vast in de defensie. GRC bleef loeren op de counter en via goalgetter Erwin Alt gooiden zij de wedstrijd in het slot: 4-1.