SPW boekt belangrijke overwinning in Bareveld

SPWSPW heeft een zeer belangrijke overwinning geboekt op Bareveld. Op bezoek bij de nummer twee wonnen de Knoalsters met 0-1, door een doelpunt van Rodan Farell. Door deze drie punten zijn de blauwhemden Bareveld tot op één punt genaderd en blijft de achterstand op PJC vier punten.

Goed gepakt
De gasten begonnen deze middag erg slap en Bareveld was de bovenliggende partij. Na een paar minuten kregen de gastheren al een vrije bal op een mooie positie, maar deze werd goed gepakt door keeper De Jonge. Het eerste half uur was voor de thuisploeg, maar zij misten steeds net het laatste zetje om de 1-0 te kunnen maken.

Meijerman grijpt in
Na een half uur werd er dan ook ingegrepen door trainer Meijerman. Evan de Hoop kwam Vincent Baas aflossen en hierdoor kon Nani Antonio doorschuiven naar het middenveld. Hierdoor kreeg SPW meer grip op de wedstrijd en kregen zij drie goede kansen, maar de spitsen hadden het vizier nog niet op scherp.

Weinig goed voetbal
In de tweede helft zette SPW haar goede spel voort. Zij zetten meer druk naar voren, waardoor Bareveld meer ruimte kreeg. Dit zorgde voor kansen over en weer, waarbij er weinig goed voetbal te ontdekken was. Vooral beide keepers moesten regelmatig ingrijpen, waarbij met name De Jonge zich kon onderscheiden.

Farell matchwinner
Beide ploegen leken dan ook af te stevenen op een gelijkspel, maar in de 80e minuut was het dan alsnog raak voor SPW. Rodan Farell werd door Jelmer Valk alleen voor de keeper gezet en hij schoof de bal onder de keeper door: 0-1. De gasten wilden deze voorsprong over de streep trekken en trokken de verdedigende stellingen op. Bareveld wist hier niet meer doorheen te komen en zo pakte SPW drie zeer belangrijke punten.