Onstwedder Boys op pole position

Onstwedder BoysDe opdracht voor Onstwedder Boys voor de komende weken is simpel: drie keer winnen en het kampioenschap kan gevierd worden! Na de eigen overwinning (0-5) op hekkensluiter SVBS ’77 én de nederlaag van concurrent Veenhuizen staat de ploeg van oefenmeester Fokke de Jonge op pole position in de zeldzaam spannende titelrace in de vierde klasse D, want behalve Onstwedder Boys kunnen nog vier ploegen kampioen worden: de verschillen zijn minimaal.

De bezoekers kenden een droomstart in Belt Schutsloot, want al in de tweede minuut werd een corner van Harm Visser ingekopt door Chris Strockmeijer, die hiermee voor zijn zesde goal van het seizoen tekende. Niet lang daarna werd de wedstrijd in het slot gegooid door Peter Orsel. Een voorzet van Robert de Vries werd door de talentvolle aanvaller trefzeker afgerond: 0-2. En toen waren er nog tachtig minuten te spelen. Tachtig minuten waarin Onstwedder Boys heer en meester was en op enkele speldenprikjes na niets te duchten had van de opponent van deze middag. Ietwat gelukkig kwamen de oranjehemden, spelend in blauw, op 0-3, toen een vrije trap van Harm Visser van richting werd veranderd en zo achter doelman Huisman caramboleerde. De overmacht van de titelkandidaat werd voor de thee nogmaals in een goal uitgedrukt, toen Peter Orsel voor de tweede keer doel trof.

Omdat de winst al binnen was, was het heilige vuur in het tweede bedrijf veel minder aanwezig. Het aantal kansen dat werd afgedwongen was hierdoor een stuk lager. Halverwege de tweede helft kreeg de thuisploeg, die dapper streed voor een eretreffer, de grootste kans op een goal maar de inzet ging rakelings langs het doel van Rein Koudstaal, die verder een onbezorgde middag kende. In de slotfase was aanvoerder Elmar Bijl met een vrije trap dichtbij de vijfde goal, maar zijn poging belandde op de lat. Toch werd het nog wel 0-5: Berjan Scheper bediende Jelle de Vries die binnen kon tikken.

Volgende week wacht een cruciaal weekend voor Onstwedder Boys, want zelf gaat het het opnemen tegen streekgenoot Mussel. De Musselkers, die op de zevende plaats staan, kunnen opnieuw een grote rol spelen in de titelstrijd, nadat het vorige week won van Veenhuizen. Overigens treffen nummer 4 Veenhuizen en nummer 5 Elim elkaar volgend weekend in een onderlinge strijd. Het droomscenario voor Fokke de Jonge? Zelf winnen en een remise in Veenhuizen.