Sellingen wint en weet zich bijna veilig

De wedstrijd tussen Sellingen en SVBC stond voor de geel-zwarten in het teken van het voorkomen van een nederlaag. Het gat met de ploegen die op herkansingsplaatsen staan is na de winterstop immers zo groot geworden dat er niet koste wat het kost gewonnen moest worden. Toch ging de gehavende ploeg van Arend Scholtens er uiteindelijk met de drie punten vandoor, waarmeer lijfsbehoud vrijwel zeker lijkt.

Storm
SVBC startte fel aan het duel en kreeg in de eerste tien minuten een aantal forse kansen om te scoren. Door de vele wijzigingen in de opstelling was Sellingen duidelijk onwennig: het kwam met de aanhoudende brilstand dan ook goed weg. In de loop van het eerste bedrijf kwamen de bezoekers beter in de wedstrijd en nadat de eerste storm van SVBC was gaan liggen, kon ook Sellingen aan aanvallen denken. Eén van de mogelijkheden die het kreeg werd vlak voor de thee benut door Ian de Vrieze: 0-1.

Snelle uitvallen
Gesteund door de voorsprong trok Sellingen zich iets meer terug in de verdedigende stellingen. De aanvallen van SVBC werden opgevangen, waarna geprobeerd werd via snelle uitvallen de wedstrijd in het slot te gooien. Een gebrek aan finesse in de eindpass voorkwam dit, tot diep in de tweede helft: Ben Bos kopte de beslissende 0-2 tegen de touwen, waarmee Sellingen een voorsprong heeft van twaalf punten op ‘de streep’. Met nog vier speelronden op het programma van 4D  lijkt dit voldoende om ook volgend seizoen actief te zijn in de vierde klasse: hulde!