Gasselternijveen houdt niets over aan superstart

Gasselternijveen kwam tegen het hoog geklasseerde Weiteveense Boys al snel op voorsprong, maar heeft deze geen goed vervolg kunnen geven. Binnen de kortste keren stond het alweer gelijk en na een 3-2 ruststand won de thuisploeg uiteindelijk met 5-3. Een aantal fouten en onoplettendheden deed de ploeg van Roeland Deuring de das om, waardoor de roodhemden op de elfde plaats blijven staan in 5F. Met nog twee derby’s te spelen tegen Buinen en De Treffer ’16 is het zaak voor de Nieveensters om in ieder geval boven Buinen te blijven staan op de ranglijst. 

Koud kunstje
Het was Kevin Hemmes die de gasten deze middag al binnen de minuut op voorsprong zette. Na een diepe bal van Thom Weggemans zette Jochem van Klaveren druk op de keeper die de bal verloor, waarna het voor Hemmes een koud kunstje was om de 0-1 binnen te tikken. Echter nog geen vier minuten later was het ook alweer gelijk. Een vrije bal vanaf de zijlijn werd netjes voor het doel gekopt en Roy Imming maakte het karwei af: 1-1. 

Blunderende Bies
Na ruim een kwartier spelen had de thuisploeg de voorsprong weggepoetst via Stefan Bernsen. Zijn matige schot van afstand verdween onder de blunderende keeper Rolf Bies door in het doel. Een paar tellen later zorgde Roy Imming ook al voor de 3-1. Hij kon na balverlies van Tristan Salomons alleen door op Bies en faalde niet. Na deze treffer werd het spel er niet beter op. Bies herpakte zich voor rust nog met een knappe redding en vijf minuten voor rust zorgde wederom Kevin Hemmes voor de aansluitingstreffer door na een corner raak te schieten. Ruststand 3-2. 

Standaardsituatie
Na rust waren de Nieveensters behoorlijk gelijkwaardig aan Weiteveense Boys. Thom Weggemans was dichtbij de gelijkmaker middels een vrije trap, maar hij zag zijn inzet net over de lat op het dak van het doel belanden. Na tien minuten in de tweede helft bracht de thuisploeg de marge weer op twee. Wederom werd er gescoord vanuit een standaardsituatie, deze keer door een kopbal van Mark Imming: 4-2. Vlak daarna viel ook bijna de 5-2, maar nu brachten Bies en de lat redding. 

Geklungel
Rond de 75e minuut zorgde Gasselternijveen weer voor de aansluitingstreffer. Rick Bokhorst was de doelpuntenmaker, die na goed voorbereidend werk van Jochem van Klaveren en Gijs Rorije in de kruising raak schoot: 4-3. Wederom konden zij hier niet lang van genieten, want binnen de minuut waren de gastheren alweer trefzeker. Weer werd geklungel bij Nieveen afgestraft, dit keer door Peter Imming die de eindstand op 5-3 bepaalde. 

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Westerwolde laat kostbare punten liggen tegen hekkensluiter Bellingwolde

Westerwolde liet twee dure punten liggen tegen hekkensluiter Bellingwolde in een wedstrijd die werd ...

Gasselternijveen de gelukkigste in Alteveer

Tijdens de voorlaatste competitieronde was Gasselternijveen de grote winnaar in de Kanaalstreek-derby tegen Alteveer. In een wedstrijd ...

Borger legt Wildervank over de knie

Borger won op bezoek bij Wildervank en manifesteert zich voorlopig bovenin de vierde klasse ...