Gieterveen legt Sellingen over de knie

Gieterveen heeft de ongeslagen reeks van Sellingen een halt toegeroepen. De groenhemden wonnen met 4-0, waardoor Sellingen na tien wedstrijden weer eens een nederlaag incasseerde.

Warm en droog

De wedstrijd begon stroef. Beide ploegen leken in de gaten te hebben dat ze niet een hele wedstrijd vol gas konden geven en besloten daardoor met vlagen te temporiseren. In de periodes daartussen was het vaak onrustig en traag, maar dat had ook zeker met het warme weer en droge veld te maken. Qua veldspel was het niet te zien dat Sellingen de laatste tijd zo goed presteert en Gieterveen juist aan de onderkant van de ranglijst staat. Gieterveen was feller in de duels en stond vanaf het eerste fluitsignaal goed georganiseerd.

Dreigend Gieterveen

Sellingen probeerde vooral met lange ballen spitsen De Vrieze en Prins te bereiken, maar dit lukte zelden. Sterker nog, Sellingen wist op één kopbal na voor de rust eigenlijk geen kans te creëren. Ook aan de andere zijde was er niet veel te genieten, maar toch waren de Gieterveners dreigender dan haar tegenstander. Zo waren er een aantal afstandsschoten van Bakker en Drent en was diezelfde Drent het gevaarlijkst met een vrije kopbal uit een hoekschop die vrij hoog over ging.

Minimale voorsprong

Tien minuten voor rust kwam de thuisploeg plotseling, maar niet onverdiend, op voorsprong. Smit bracht met een verre inworp de laatste linie van de Sellingers in de problemen en onder druk kopte de laatste man van Sellingen de bal achter zijn eigen keeper. Dit maakte dat de thuisploeg met een minimale voorsprong de kleedkamers opzocht.

Subtiele Bakker

Ook na de rust waren de Gieterveners de bovenliggende partij. Rik Bos was met een volley van grote afstand nog enigszins gevaarlijk, maar al snel nam de thuisploeg afstand. Niek Drent brak door over de linkerzijde en zette Bakker vrij voor de keeper. Nadat hij de bal in eerste instantie nog wou afleggen op De Vries, kwam hij in de kluts alsnog voor de voeten van Bakker die nu de bal met een subtiel balletje over de sluitpost van Sellingen heen liftte.

Ruime marge

Hierna ging het snel. Na een geweldige actie, waarbij Bert Kupers twee spelers passeerde op de zijlijn, kon hij Bakker op de andere zijde vrijspelen. Deze omspeelde in de aanname zijn directe tegenstander en schoot hard raak in het dak van de goal. Een paar minuten later werd er voor het laatst gescoord door Caspers, die vanuit een scherpe hoekschop raak kopte.