Stadskanaal speelt gelijk tegen Germanicus

Stadskanaal speelde in een boeiende wedstrijd gelijk tegen Germanicus.

Foto Stoffer Bakker, Sten Vos scoort de 0-1 voor Stadskanaal.

Stadskanaal heeft in de belangrijke subtopper tegen Germanicus met 2-2 gelijkgespeeld. Lange tijd leek het erop dat de drie punten mee gingen naar Stadskanaal gingen, maar vijf minuten voor tijd kwam Germanicus toch nog op gelijke hoogte. Door het gelijke spel klom Stadskanaal naar plek vier en dat is een plek die waarschijnlijk recht zal geven op nacompetitie. Het is echter zeer spannend met meerdere ploegen op het vinkentouw, waardoor er nog een spannende slotfase in de zondag 2e klasse L verwacht kan worden.

Stadskanaal kende een prima begin van het duel en kwam al in de tweede minuut op voorsprong. Sten Vos profiteerde optimaal van geklungel in de Germanicus-defensie en liet doelman Vincent Beugelink kansloos.

Strafschop

De thuisploeg beet daarna van zich af en kwam in de 25e minuut van de wedstrijd weer op gelijke hoogte. Kain Hoogeveen werd gevloerd door doelman Royce Geerlings en een strafschop was het gevolg. Het buitenkansje werd benut door Roelof van Dijk. Met een 1-1 tussenstand zochten beide elftallen de kleedkamer op.

Ook in de tweede helft kwam Stadskanaal opnieuw op voorsprong. Tristman Rotman dook bij een corner op bij de tweede paal en knikte het leder tegen de touwen. Germanicus maakte daarna verwoedt jacht op de gelijkmaker en die kwam er vijf minuten voor tijd ook. Marco Cremer knikte de 2-2 binnen. Daarna waren er nog mogelijkheden aan beide kanten, maar gescoord werd er niet meer door beide ploegen.

Foto’s Stoffer Bakker: Germanicus – Stadskanaal