Terug in de tijd: HOC veegt GKC van de mat

HOC was een paar maatjes te groot voor GKC.

Op HOC staat momenteel geen maat. Want ga maar na: de fusieclub uit Exloo en Odoorn liet dit seizoen nog maar negen punten liggen, scoorde 87 doelpunten, waarvan er alleen al de afgelopen maand 31 werden gemaakt. Ook GKC, middenmoter in de vijfde klasse F, was geen enkele partij voor HOC. De mannen van Jans Spiegelaar gingen als een bezetene tekeer en toen de storm was gaan liggen stond er een indrukwekkende 8-0 op de borden.

Score geopend

Waar eenieder voorafgaand aan de wedstrijd dacht dat de harde wind invloed zou kunnen hebben op het verloop van de Kanaalstreek-derby tussen HOC en GKC, waren het andere aspecten die het verschil maakten. Het voetballend vermogen én de scherpte bij de thuisploeg waren namelijk de oorzaak van een snelle beslissing in de wedstrijd. Want in de tiende minuut mocht Jeroen Keizer de bal al uit zijn doel halen, toen Richard Wiggers op aangeven van topscorer Sander Zikken de score opende.

Wedstrijd beslist

Amper een minuut later werd de marge al verdubbeld na een treffer van Mark van Bergen. En ja, HOC had de wind letterlijk in de rug, maar het liet de bezoekers uit Gasselte geen moment in de wedstrijd komen. Nadat Chris van Ewijk de derde treffer van de middag maakte, gooide Sander Zikken de wedstrijd definitief in het slot met twee doelpunten: 5-0.

Kapot gespeeld

Na de thee ging HOC verder waar het in het eerste bedrijf mee was begonnen: goed voetbal spelen én scoren. Ook toen de geel-zwarten tegen de wind in speelden kwamen de mannen van Emiel Jansen niet in de wedstrijd en moest de oefenmeester toezien hoe Zikken nog twee doelpunten aan zijn al indrukwekkende seizoenstotaal toevoegde. Tussen deze twee goals door mocht ook Jan Cremers zijn handen juichend in de lucht steken, waarmee de eindstand op 8-0 werd bepaald.

Komend weekend

De volgende tegenstander voor HOC is reuzendoder EEC, dat op tweede paasdag afrekende met één van de naaste belagers van HOC, dat momenteel een fantastische uitgangspositie (zeven punten voorsprong) heeft. Voor GKC is het zaak om de goede lijn in de derde periode weer op te pakken, want met slechts één punt uit drie wedstrijden blijven de resultaten achter bij de verwachting.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Alteveer nog steeds niet veilig

In de wetenschap dat een overwinning nagenoeg gelijk zou staan aan handhaving gooide Alteveer ...

Buinen doet zichzelf tekort tegen Roswinkel

Buinen heeft zich na de oorwassing van vorige week tegen HOC (7-1, verlies red.) ...

EEC niet opgewassen tegen Valther Boys

Het was niet de middag van EEC, dat fors onderuit ging op bezoek bij ...