Blik op 2L: Dubbele gevoelens voor vertrekkende Hingstman

Met ruim honderd goals op de teller voor de hoofdmacht van Rolder Boys komt er een einde aan een tijdperk bij de zwart-witten. Nadat Danny Hingstman eerder geflirt met andere clubs nog kon weerstaan, is het nu wel raak: de goalgetter maakt de overstap naar zaterdagclub LTC uit Assen. Bij de tweedeklasser wordt Hingstman herenigd met goede vriend en oud-teamgenoot Denyal Dzemidzic.

Foto: Janny Dekker

Dankbaar

De overstap zorgt bij Hingstman voor gemengde gevoelens: “Nagenoeg mijn hele voetballeven heeft zich afgespeeld in Rolde. Het voetballen met mijn vrienden, onder het toeziend oog van een trouwe supportersschare, is het mooiste wat er is. Daar ben ik heel dankbaar voor.” Toch vindt de aanvaller  dat het tijd is om het stokje door te geven: “Er komt een ontzettend talentvolle lichting aan die, samen met de ervaren krachten die wel blijven, Rolder Boys een prachtige toekomst gaan geven!”

Veel kwaliteit

En dus kan de 30-jarige accountmanager met een gerust hart zijn overgang naar LTC afronden: “Het zaterdagvoetbal heeft altijd getrokken, maar vanwege werkomstandigheden was dat nooit haalbaar. Nu is dat anders, waardoor ik mede onder invloed van Denyal Dzemidzic, met de technische staf van LTC in gesprek ben gegaan.” In Assen gaat Hingstman onderdeel uitmaken van een selectie met gekende doelpuntenmakers als Richard Mulder en Imre de Jonge: “Ik heb LTC regelmatig zien voetballen en er loopt echt heel veel kwaliteit rond. Ik hoop dat we na de zomer in de top van de tweede klasse mee gaan draaien.”

Ervaring en goals

Over zijn eigen rol houdt Hingstman nog een slag om de arm: “Ik weet dat ik ervaring en goals meebreng, dus daarmee wil ik belangrijk zijn voor het team.” De afgelopen seizoenen hebben echter ook altijd blessures gebracht: “Ik moet eerst weer topfit worden. En dan een heel seizoen spelen. Want wanneer ik terugkijk op mijn tijd bij Rolder Boys, dan is dat wel wat me in negatieve zijn bijstaat.” Maar volgens de aanvaller is dat ondergeschikt aan de totale herinnering: “Het was een prachtige tijd met de historische promotie naar de eerste klasse als absoluut hoogtepunt!”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Arjan Heeres: “Het wordt spannend tegen Dalen, maar FC Ter Apel ’96 gaat promoveren!”

FC Ter Apel '96-speler Arjan Heeres verwacht opnieuw een spannende pot tegen Dalen, maar ...

Denny Feiken kan niet langs de kant staan

Voor SC Stadskanaal verloopt het seizoen nog niet als gewenst. De ambitieuze derdeklasser wil ...

Terug in de tijd: Gebroeders Koster gaan voor zes punten in derby’s

Patrick en Harold Koster… Samen zijn ze goed voor enkele tientallen jaren voetbalervaring. En ...