Ruime nederlaag Borger bij VV Groningen

Borger leed een kansloze nederlaag tegen VV Groningen.

Foto Henk Speelman, debutant Klazen was de beste man aan Borgerzijde. 

Na het kampioenschap van vorig seizoen mag SV Borger het nu in de derde klasse proberen. Handhaving is de doelstelling. Afgaande op de openingswedstrijd zullen de groenhemden nog flink aan de bak moeten om dat te bewerkstelligen. Kampioenskandidaat VV Groningen won met speels gemak met 7-0. Een zevenklapper! Er viel eerlijk gezegd niets op af te dingen.

Debutanten bij Borger

Verzachtende omstandigheden waren er overigens wel voor Borger. Maar liefst zeven basisspelers waren, voornamelijk door blessureleed, niet inzetbaar. Zonder de vervangers op individuele basis tekort te doen deed de optelsom zich behoorlijk voelen. Niet dat men anders gewonnen had overigens, daarvoor leek VV Groningen sowieso een maatje te groot. Geen wonder ook, de meeste spelers hebben hun sporen op hoog amateurniveau verdiend. Bij Borger debuteerde eerstejaars JO19-junior Casper Klazen in de basis. Ook de van Drenthina overgekomen doelman Rowin Franke maakte zijn competitiedebuut voor de groenhemden.

VV Groningen loopt speels gemak uit tegen Borger

Onder een heerlijk nazomerzonnetje kwam het eerste schot van de wedstrijd van Borgernaar Ruben de Valk. Zijn venijnige inzet eindigde net aan de voor hem verkeerde kant van de paal. Er moet ook gezegd worden dat Borger brutaal aan de wedstrijd begon. De eerste tien minuten waren daarmee nog hoopgevend. Vanaf het moment dat de thuisploeg erin slaagde om de opbouw van de gasten dicht te zetten was het echter gebeurd met de Borgerder dadendrang. Het werd eenrichtingsverkeer richting debutant Franke. Geduldig aanvallend liepen de Groningers voor rust met speels gemakt tot 3-0 uit. Mitchell Schievels (2x) en Virgil Mulder waren de doelpuntenmakers. Borger stond erbij en keek er naar. Deels simpelweg veroorzaakt door kwaliteitsverschil, aan de andere kant mocht het bij een aantal tegendoelpunten ook echt wel wat scherper en fanatieker aan de kant van de promovendus.

Lichtpuntjes bij Borger

Borger zal ongetwijfeld met de beste bedoelingen uit de kleedkamer gekomen zijn. Toen de derde van Schievels er al een kleine drie minuten later in lag werd het voor het vervolg echter vooral de schade beperken. Men slaagde er ten dele in. Schievels maakte er nog twee en het slotakkoord kwam zo’n twintig minuten voor tijd van Stefan Bolt. De Groningers geloofden het daarna wel en de Drenten mochten eigenlijk nog opgelucht ademhalen dat het ‘slechts’ bij 7-0 bleef. Waren er dan nog lichtpuntjes aan Borgerzijde? Jawel hoor! De jonge debutant Klazen was misschien wel de beste van alle groenwitten en ook de eveneensjeugdige aanvaller Maurice Lokken liet zien dat hij mooie stapjes aan het zetten is. Het belooft wat voor de verdere toekomst!

Borger moet gebrek aan kwaliteit compenseren

Voor nu is het voor trainer Arne Joling echter nog alle zeilen bijzetten. Een deel van de geblesseerden is niet volgende week al terug. Dat is een gegeven. Het is aan het Technisch Kader om er desondanks een competitief elftal van te maken. Een team dat scherp is en er zoals dat heet‘bovenop klapt’. Alleen op die manier kan je een (tijdelijk) gebrek aan kwaliteit compenseren. Op dat onderdeel valt na afgelopen zaterdag nog zeker wat te winnen. Komende zaterdag ontvangt Borger de mannen van FC Lewenborg. Deze Groningers begonnen de competitie eveneens met een ruime nederlaag (2-6, tegen Loppersum).

Ben jij ook een liefhebber van de derde helft en blijf jij ook graag op de hoogte van het amateurvoetbal in de regio en waardeer je onze artikelen? Steun ons dan met een biertje a 2,50 euro, een kistje bier a 25 euro of een fustje bier a 50 euro! Alvast bedankt voor je steun!

Ik doneer een biertje! Klik hier om een biertje te doneren! 

Ik doneer een kistje bier! Klik hier om een kistje bier te doneren!

Ik doneer een fustje bier! Klik hier om een fustje bier te doneren!

 

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Gasselternijveen op matchpoint voor promotie naar 3e klasse

Gasselternijveen deed uitstekende zaken met de overwinning op Balkbrug en zag concurrent Schoonebeek verliezen.

WVV zaterdag begint met zevenklapper tegen Nieuw-Balinge

WVV zaterdag was een maatje te groot voor Nieuw-Balinge en won met ruime cijfers.