NWVV verlengt haar zegereeks opnieuw

NWVVNWVV is bezig aan een uiterst sterke reeks, en wist deze in de wedstrijd tegen middenmoter Twedo te verlengen: de zwart-blauwen hebben nu negen wedstrijden op rij gewonnen. Vorig seizoen zagen we in Onstwedde een vergelijkbare reeks eindigen in een kampioenschap. Gezien de stabiliteit van koploper NKVV lijkt dit een brug te ver, maar wellicht biedt de nacompetitie de mannen uit Nieuw-Weerdinge een uitweg naar de vierde klasse.

Vroege beslissing
Vanaf de aftrap was het NWVV dat het initiatief naar zich toe trok: al in de eerste minuut was het Marko Mihalj die zijn solo zag eindigen in de openingstreffer. De thuisploeg wachtte hierna niet af, maar bleef aanvallen. Hierdoor kon het de wedstrijd al na een kwartier in het slot gooien: Rick Hendriks kon op aangeven van Raymond Aardema uithalen: het schot in de korte hoek was de doelman van Twedo te machtig: 0-2. De bezoekers wisten geen kansen af te dwingen, en zo rolde NWVV probleemloos door het eerste bedrijf.

De eerste kans in de tweede helft was wel voor de Veenoorders/Nieuw-Amsterdammers: de kopbal ging echter naast het doel. De verhoudingen in het spelbeeld waren in het tweede bedrijf meer in balans, maar toch bleef NWVV de grootste kansen krijgen. Ondanks dat gegeven zag trainer Geert Aalderink de marge wel halveren: een vrije trap werd tegen de touwen geschoten, waardoor het nog spannend leek te worden.

Dankzij een attente Rick Hendriks was dit echter niet het geval. Waar Twedo dacht een ingooi te kunnen nemen, speelde Hendriks verder: de arbiter van dienst rekende het goed, waardoor Roy Super aan het werk gezet kon worden. Hij faalde niet en met de derde treffer was de overwinning in de tas. De volgende tegenstander voor NWVV is Damacota, maar deze wedstrijd wordt pas op 28 maart gespeeld. Volgende week zijn de Nieuw-Weerdingers vrij.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Wedde plaatst zich met zege op DWZ voor volgende ronde

Wedde heeft zich mede dankzij een overwinning op DWZ geplaatst voor de volgende ronde ...

Weer geen punten voor SJS

Het werd wel weer eens tijd voor een driepunter voor SJS, nadat er tegen ...