Mussel redt het niet tegen De Griffioen

MusselHet is SV Mussel niet gelukt om vijf wedstrijden op rij ongeslagen te blijven. Na drie overwinningen en één remise, bleek De Griffioen met 5-2 te sterk en kwam aan een succesvolle reeks een einde. Wel was het opnieuw Gydo Buurman die doel trof: hij heeft inmiddels elf goals gemaakt in het lopende seizoen. Door dit resultaat bleek de ploeg uit Oosterwolde dit seizoen een echte angstgegner, want de eerste onderlinge wedstrijd ging al met 1-4 verloren.

Binnen het kwartier werd duidelijk dat de mannen van Jan Moes een lastige middag gingen beleven: doelman Folkers werd een aantal keren van afstand getest, maar deze pogingen werden allen onschadelijk gemaakt. Toen De Griffioen een corner mocht nemen, moest Folkers toch zijn meerdere erkennen in de Oosterwolders. De openingstreffer was voor de thuisploeg het sein om door te drukken, maar de voorwaartsen vonden het doel niet nogmaals. Voor Mussel stopte de kansenteller op twee: Wim Wubs en Elwin Mooibroek waren de mannen die verzuimden de gelijkmaker te maken. Uiteindelijk viel de schade in het eerste bedrijf dus mee, gezien de kansenverhouding.

Waar Mussel dacht dat er in de tweede helft wel iets te halen zou zijn, liet de thuisploeg duidelijk merken dat dit niet het geval was. In ruim tien minuten werd er twee keer gescoord en leek de wedstrijd gespeeld. De tussenstand zorgde ervoor dat De Griffioen de teugels iets liet vieren en het spel aan Mussel liet. De Musselkers wisten hier niet goed mee om te gaan en dus leek de wedstrijd als een nachtkaars uit te gaan. Leek, want in een tijdsbestek van twee minuten mocht Wim Wubs raak schieten vanaf de strafschopstip en verkleinde Gydo Buurman de marge via een geplaatst schot. Maar op het moment dat de bezoekers aan wilden zetten voor een ultiem slotoffensief gooide De Griffioen met twee treffers de wedstrijd definitief in het slot.

Voor Mussel is de nederlaag jammer, maar geen catastrofe. De ploeg staat op een veilige negende plaats, hoewel men uiteraard graag een paar stappen zou maken op de ranglijst richting de zesde plaats van het vorige seizoen.