Borger vergeet koppositie te pakken

BorgerWat had Borger een geweldige slag kunnen slaan in de strijd om het kampioenschap in de vierde klasse D! Doordat nummer 1 Veenhuizen en nummer 2 Helpman elkaar op een gelijkspel hielden, was een overwinning van Borger goud waard geweest. Maar tegen de nummer dertien op de ranglijst, Sleen, werd deze kans niet gegrepen. Het werd 2-2, waarbij een nederlaag maar net werd voorkomen. Want de gelijkmaker, uiteraard gemaakt door Erwin Kuipers, werd in de absolute slotfase gemaakt.

In de beginfase van de wedstrijd leek er geen vuiltje aan lucht: Erwin Kuipers raakte de paal en toen Sander Zaal na ongeveer tien minuten de 0-1 maakte, leek reprise van de 5-0 eerder in het seizoen in de maak. Sleen dacht hier anders over en via Sander Guchelaar kwam de thuisploeg binnen het kwartier weer op gelijke hoogte. Het restant van de eerste helft was niet van bijster hoge kwaliteit, maar wel werd er nog één keer gescoord. Nadat Erwin Kuipers voor de gasten een mooie mogelijkheid onbenut liet, was het Tom Koopman die zijn voorzet via een Borgerder verdediger in het doel zag belanden: 2-1.

Na de thee zette Borger aan, en kon de thuisploeg niet anders dan tegenhouden en de voorsprong verdedigen. Dit leek goed te gaan en in het laatste kwartier kreeg Rick ter Avest zelfs dé kans op de beslissing. Hij zag zijn inzet echter op de paal belanden. Nadien was de A-junior nog een paar keer kansrijk, maar doelman Stefan Viel bleek een betrouwbare sluitpost voor Borger. Dat is een mooie wetenschap voor de titelkandidaat. Een andere wetenschap is de doeltreffendheid van Erwin Kuipers, want in de slotfase schoot hij de stand in balans.

Voor Borger was het zeker geen makkelijke middag, waardoor de ploeg van Albert Kamps op scherp gezet zal zijn voor de ontmoeting met nummer elf Smilde ’94, dat volgende week Borger op bezoek krijgt.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Valthermond in thriller onderuit tegen Rolder Boys

Valthermond en Rolder Boys maakten er een spektakelstuk van, Valthermond verloor uiteindelijk diep in ...

Stadskanaal brengt spanning volledig terug na zege op Sellingen

Foto Stoffer Bakker, Wessel Klijnstra op weg naar de 1-3 voor Stadskanaal tegen Sellingen. ...

HOC kampioen: Een terugblik

Afgelopen zondag werd HOC kampioen van de vijfde klasse F. Een 3-1 overwinning op ...