Alteveer wordt op tijd wakker

AlteveerNa drie wedstrijden waarin steeds gelijk werd gespeeld, trok Alteveer in de wedstrijd tegen Veelerveen eindelijk weer eens aan het langste eind. De ploeg van René Nijgh maakte het zich wel onnodig moeilijk, want na een 3-0 voorsprong stond er uiteindelijk een 4-3 stand op het scorebord. De geelhemden staan na deze overwinning op een keurige achtste plaats in de vierde klasse D en laten de nacompetitie-zone meer en meer achter zich. Veelerveen staat nog wat verder onderin en wellicht kwam het door de stand in de ranglijst dat beide ploegen wat voorzichtig acteerden. Een nederlaag zou immers betekenen dat de problemen voor beide ploegen vergroot zouden worden.

Het duurde dan ook bijna een kwartier tot de eerste doelpoging: Bryan Schenkel zag zijn schot rakelings naast gaan. Een miraculeus moment betekende wel de 1-0. Een vrije trap van laatste man Johnny Vonk werd door iedereen gemist en belandde achter doelman Wilts. Het was de 47e tegentreffer voor Veelerveen in zestien wedstrijden. De goal was het startsein voor een fase waarin Alteveer overheerste. Met een kopbal drukte Bryan Schenkel het overwicht ook uit in een goal. Diezelfde Schenkel scoorde ook de derde goal voor de thuisploeg. Wederom was het een standaardsituatie die de goal voortbracht. Hiermee was het nog niet gedaan qua goals in de eerste helft, want na een overtreding van Johnny Vonk mocht Joan Solano van elf meter aanleggen. Hij faalde niet en Veelerveen had de eer gered.

Maar in de loop van de tweede helft bleek dat het te vroeg was om te spreken van een gelopen race. Na een fout van de thuisploeg was het namelijk Ammersken die kort na het begin van het tweede bedrijf de aansluitingstreffer voor zijn rekening nam. Vanaf dat moment was Veelerveen de betere ploeg en drukte het de gastheren steeds verder terug. Uiteindelijk werd het aandringen van Veelerveen beloond en zag het Derk Jan Nijboer op aangeven van Merijn ten Velde de gelijkmaker aantekenen. In het resterende kwart van de wedstrijd was daarmee alles mogelijk. Met een kwartier op de klok herpakten de mannen van René Nijgh zich, en kon Ronald van de Kamp op aangeven van Roy de Wijk de beslissende 4-3 maken.