Onstwedder Boys bewijst zichzelf goede dienst

Onstwedder BoysNa de winterstop is Onstwedder Boys een ploeg in vorm. Van de vier gespeelde wedstrijden werden ern drie in winst omgezet. Enkel de eerste wedstrijd na de hervatting werd verloren. En deze wedstrijd werd tegen koploper Veenhuizen gespeeld, dus dat was in die fase van de competitie een ingecalculeerd verlies. Maar wanneer we na de gewonnen wedstrijd van de eerste zaterdag van maart naar de stand kijken, zien we dat de nederlaag tegen Veenhuizen wel eens een dure geweest kan zijn.

Want het gat met de Drenten is zeven punten, en de Boys hebben nog een wedstrijd tegoed. Nu is voetbal geen wiskunde, maar Onstwedde lijkt van middenmoter zomaar outsider voor de titel te zijn geworden: een prestatie van formaat van de heren van Fokke de Jonge. Zoals geschreven: de derde overwinning op rij werd een feit in Sleen, tegen de plaatselijke voetbalvereniging. Deze overwinning kregen de gasten niet cadeau, want in de beginfase was Sleen de meest dreigende ploeg: Guchelaar zag zijn voorzet door iedereen gemist worden.

Halverwege de eerste helft was het aanvoerder Elmar Bijl die het goede voorbeeld gaf door een vrije trap (ietwat gelukkig) binnen te schieten. De goal werd er echter niet minder om gevierd. Op het moment dat de thee al werd ingeschonken kon Onstwedder Boys nog twee keer gevaarlijk worden: Germen Veldhuis werd teruggefloten vanwege buitenspel en Rutgert Tipker zag geen van zijn ploeggenoten zijn voorzet op waarde schatten.

Na de thee kende Sleen weer een sterke fase, en hoewel Onstwedder Boys de controle over de wedstrijd niet terug kon nemen, werd de thuisploeg niet uitgesproken gevaarlijk. Doelman Rein Koudstaal zag nog wel een hard schot van Guchelaar in zijn richting komen, maar deze poging werd onschadelijk gemaakt. Met nog twintig minuten op de klok was het uiteindelijk Rutgert Tipker die de wedstrijd in het slot gooide: een droge knal in de korte hoek was de keeper van de gastheren te machtig.

Volgende week wacht de kraker tussen Onstwedder Boys en nummer vijf Borger, dat een slechte beurt maakte door te verliezen van nummer elf, Smilde ’94. Wanner deze uitwedstrijd door de Boys in winst wordt omgezet, kan het nog een mooi seizoen worden. Winnen is Borger is dit seizoen echter nog niet één ploeg gelukt…

Bron: www.tweenul.nl

fb
Borger – Onstwedder Boys is één van de vier wedstrijd die goed voorspeld moet worden om in aanmerking te komen voor twee GRATIS kaarten voor FC Groningen – Vitesse op 22 maart aanstaande. Klik op de afbeelding voor meer informatie…

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Gasselternijveen en KSC na spannend duel in evenwicht

Gasselternijveen en KSC speelden een boeiend duel, maar moesten uiteindelijk genoegen nemen met een ...

Wieringh sluit voetballoopbaan bij GKC winnend af

Een mooie middag voor clubicoon Wieringh, die zijn voetballoopbaan winnend wist af te sluiten ...