Gieterveen verslaat Buinerveen met duidelijke cijfers

Gieterveen won met duidelijke cijfers van Buinerveen.

Gieterveen won zondag de eerste officiële thuiswedstrijd van het seizoen. Tegen Kanaalstreek-genoot Buinerveen werd het 6-0 en dat was al met al meer dan verdiend. Buinerveen had in beide helften een enkele kans gehad om de eer te redden, maar aan de andere kant had de thuisploeg meer kansen om Buinerveen met dubbele cijfers naar huis te sturen.

Het was al na acht minuten spelen dat Jordi Bakker de score opende. De uitblinker passeerde met een bekeken afstandsschot de niet sterk ogende Sjors de Vries. Het duurde daarna lang voordat de score werd uitgebreid. Zo schoot Rideon de Vries van dichtbij hoog over de goal en was de mee opgekomen back Floris Mentink onbesuisd in zijn afwerken. Sjors de Vries was later wel belangrijk bij een hard schot van Niek Drent, die hij knap uit de hoek plukte.

Overwicht

Ondanks het overwicht kreeg Buinerveen in de eerste helft ook één grote kans. Harald Keur verscheen oog in oog met Stefan Lugtenborg, maar kwam als verliezer uit de strijd. In het laatste kwartier van de eerste helft wist de thuisploeg toch nog het net te vinden. Eerst was het Rideon de Vries die nu wel de keeper verschalkte met een schot in de korte hoek en schoot Stefan van der Veen boven in de hoek na een voorzet van Wilte Nijhuis.

Bovenliggende partij

In de tweede helft veranderde er weinig. Gieterveen was verreweg de bovenliggende partij en scoorde al na 3 minuten spelen in de tweede helft. Bart Caspers scoorde uit een vrije bal van van der Veen. Wederom duurde het een poos voordat er weer gescoord werd, maar uiteindelijk wist invaller Bob Oeben een kwartier voor tijd te scoren met een hard en laag schot. In de slotminuut werd het uiteindelijk nog 6-0 door een benutte penalty van Dennis Smit.

Beide teams hadden nog kunnen scoren, maar Lugtenborg wist nog éénmaal knap redding te brengen en invaller Bidjoy Ramcharan mistte nog een aantal grote mogelijkheden. Gieterveen blijft door de overwinning nog in de race voor de volgende bekerronde, maar dan zal het volgende week wel moeten winnen van Muntendam.