Borger heeft aan één helft genoeg tegen Onstwedder Boys

B-OS.V. Borger wist dit weekend eindelijk weer eens te winnen, na drie voorgaande weken van matig spel zonder winstpartij. Onder toeziend oog van een kleine honderd toeschouwers werd Kanaalstreekgenoot Onstwedder Boys met 3-1 verslagen en blijft Borger in eigen huis ongeslagen dit seizoen. Ook vandaag was het spel van beide ploegen verre van goed, maar door treffers van topscorer Erwin Kuiper (2) en gelegenheidsspits Erik Joling zat de ploeg van Albert Kamps al voor rust op rozen en kwam de voorsprong in de tweede helft niet meer in gevaar.

Zoals genoemd speelde Erik Joling, normaliter verdediger, vandaag in de spits naast Erwin Kuiper. In de aanval toonde hij zich vandaag sterk en balvast, waardoor er ruimte ontstond voor de medespelers, met name aanvoerder Kuiper, maar ook de behendige middenvelder Mark Meinema profiteerde hiervan. Dit leverde in de beginfase al snel een goede kans op, maar de thuisploeg stuitte op keeper Rein Koudstaal van Onstwedder Boys. Tot aan de 20e minuut verliep het duel rommelig van beide kanten. De ploegen grossierden in foute passes, overtredingen en zelfs vrije ballen belandden niet op de plaats van bestemming.  In de 22e minuut was het Erwin Kuiper die uit het niets de 1-0 tegen de touwen joeg. Met zijn fraaie traptechniek mocht hij aanleggen van circa 20 meter en schoot de bal onberispelijk in de kruising. Onstwedder Boys schakelde hierna een tandje bij en kreeg ook wat kleine kansen, maar onder andere Robert de Vries wist hiervan niet te profiteren. Vijf minuten voor rust was het woord weer aan Borger, dat opnieuw via Kuiper tot scoren kwam. Na een aanval over de rechterkant kwam de spits in scoringspositie en schoot in de lange hoek raak. Het werd zelfs nog mooier voor de gastheren, want ook “spits” Joling kwam tot scoren en zo ging men met een comfortabele 3-0 voorsprong de rust in.

IMG_6466
Erik Joling (3) juicht na de 2-0 door Erwin Kuiper

Trainer Fokke de Jonge van Onstwedder Boys moest voor de tweede helft wat verzinnen en stuurde verdediger Gerbrand Spaans naar de frontlinie. De lange, kopsterke speler moest hier voor meer gevaar zorgen, maar slaagde hier maar mondjesmaat in. Het eerste gevaar kwam van de thuisploeg en wederom waren het Kuiper en Joling die keeper Koudstaal aan het werk zetten, maar hij wist een grotere achterstand te voorkomen. Na rust was Borger de bovenliggende partij en kwam Onstwedder Boys er sporadisch uit via de counter, echter mistten de oranjehemden de kracht en ook de kwaliteit om de defensie in verlegenheid te brengen. In het laatste kwartier kreeg invaller Luuk Kenter namens Borger nog een tweetal goede kansen, maar in beide gevallen vond hij de keeper op zijn pad. In de blessuretijd deed Gerbrand Spaans eindelijk waarvoor hij naar voren was gedirigeerd: met een bekeken schuiver passeerde hij Stefan Viel en schreef zo de eretreffer op zijn naam.

Zo ging de winst in deze Kanaalstreek derby dus naar Borger en revancheerde de ploeg zich van de eerder geleden 3-0 nederlaag in Onstwedde. Na de wedstrijd bleken de drie punten van grote waarde te zijn, want koploper Veenhuizen moest de punten laten aan de Sweach en zodoende komt Borger op 6 punten achterstand met een wedstrijd minder. Voor Onstwedder Boys betekent de nederlaag een pas op de plaats, maar met de huidige vijfde plaats mag de ploeg tevreden zijn.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Moeizame driepunter voor TEVV

TEVV ligt nog steeds op koers om winterkampioen te worden in 2L. Op eigen ...

Terug in de tijd: Gasselternijveen vindt Waterloo

Gasselternijveen degradeerde na de nederlaag tegen Weiteveense Boys naar de vijfde klasse.

Terug in de tijd: HOC moet feestje nog even uitstellen

HOC kon het kampioenschap tegen Weiteveense Boys nog niet binnenhalen en moet nog een ...