Johan van Klinken wederom goud waard voor SJS

Johan van Klinken scoorde drie keer namens SJS
Johan van Klinken (met bal) scoorde drie keer namens SJS (foto: vvsjs.nl)

Johan van Klinken was afgelopen zaterdag weer de grote man aan SJS zijde. Met een loepzuivere hattrick in de tweede helft schoot hij SJS naar de winst tegen Eems Boys en zette daarmee zijn seizoenstotaal alweer op 17 doelpunten. Met deze overwinning bleef de ploeg van Harris Huizingh alweer voor de derde week op rij ongeslagen en is daarmee opgeklommen naar de zevende plaats in 3C.

Bij de thuisploeg was men toch wat bevreesd voor de tegenstander, die vorige week met maar liefst 6-0 van koploper Appingedam won. Dit was niet geheel onterecht, want in de beginfase stond SJS behoorlijk onder druk en na zeven minuten resulteerde dit in de 0-1 voor Eems Boys. Doelman Mauricio Plat kon de bal niet optimaal wegwerken en Michiel Evers wist wel raad met dit buitenkansje. Hierna kwam de wedstrijd in evenwicht en was SJS vooral dreigend over de rechterkant via Jasper Kuizenga. De grootste kans voor rust was voor Johan van Klinken, maar hij mistte nog de scherpte om tot scoren te komen.

In de tweede helft was SJS de bovenliggende partij, maar moest het bijna een tweede treffer incasseren nadat een Eems Boys speler voorlangs schoot. Vervolgens was het woord aan SJS en met name Johan van Klinken deed van zich spreken. Eerst scoorde hij op karakteristieke wijze uit de draai, na een geblokt schot van Richard Veldhuis. Vervolgens tikte de spits een voorzet van Jan Springer bij de eerste paal binnen en zijn derde treffer kwam voort uit een klutssituatie.

Zo bleek topscorer van Klinken andermaal goud waard voor de blauwhemden en werden er weer drie belangrijke punten bijgeschreven. Inmiddels is de degradatiestreep behoorlijk uit zicht en kan SJS komende zaterdag met een goed gevoel aantreden tegen nummer laatst VVK.