Goed spelend Ter Apel ’96 pakt belangrijke punten bij Veendam 1894

Brian de Jonge moest een aantal keren handelend optreden (foto: Peter Wassing)

Trainer Rik Udema van Ter Apel ’96 zo. zegt minstens 30 punten nodig te hebben om handhaving veilig te stellen met zijn ploeg. Dit betekent dat de ploeg uit de laatste vier wedstrijden nog zeven punten moet pakken, wat nog een hels karwei zal worden. Hoop doet leven zal momenteel het devies zijn in Ter Apel, want hoop is er weer na de 1-3 winst bij het wisselvallige Veendam 1894. Ook het vertoonde spel, met name in de eerste helft, biedt perspectief voor het slot van de competitie.

Ondanks de benarde positie waarin de Ter Apelers zich bevinden speelden de rood-zwarten een prima wedstrijd en liet het zien over de juiste beleving te beschikken. Het eerste half uur was men de bovenliggende partij en Veendam 1894 stelde hier teleurstellend weinig tegenover. In de zevende minuut was het ook al raak: Marcel Mulder was verantwoordelijk voor de 0-1. Deze voorsprong kwam de eerste helft niet meer in gevaar en hier bleef het dan ook bij.

In het tweede bedrijf tapte Veendam uit een ander vaatje, maar kon het niet voorkomen dat Jeroen Schoonbeek, enigszins gelukkig, de 0-2 binnenschoot uit een vrije trap. Ter Apel ging vervolgens achteruit lopen en gaf de thuisploeg de gelegenheid om meer en meer druk te ontwikkelen. Het werd dan ook een aantal keren gevaarlijk voor het doel van Ter Apel, maar doelman Brian de Jonge hield zijn hoofd koel en zijn doel schoon. Tien minuten voor tijd moest hij uiteindelijk een doelpunt toestaan, want tegen de penalty van Leon Zijlstra was ook hij niet bestand. Tot opluchting van alles en iedereen van Ter Apel maakte Arjen Norder vlak voor tijd de 1-3 met een fraaie boogbal en kon de winst hen niet meer ontgaan.

Een hele belangrijke zege dus voor Ter Apel, dat hierdoor weer volop meedoet in de strijd tegen degradatie. Hiervoor komen momenteel nog minstens zes ploegen in aanmerking, waarvan er twee rechtstreeks degraderen. Ter Apel speelt a.s. donderdag om 20.00 thuis tegen Twedo, waarbij elk punt een bonus is. De drie punten moeten (onder andere) worden gepakt tegen Zwartemeerse Boys (20-4) en Stadskanaal (11-5).