TEVV blijft door winst in het spoor van concurrentie

TEVVNa de 2-2 van vorige week tegen nummer twee Noordster, wist TEVV afgelopen weekend knap te winnen van nummer drie Groninger Boys. Vooraf zal de ploeg uit Tweede Exloërmond getekend hebben voor deze resultaten, maar gezien het verloop van beide wedstrijden zijn de punten dik verdiend. Dit moet vertrouwen geven voor de rest van het seizoen, waarin lijfsbehoud nog steeds de doelstelling is.

De gasten uit Groningen begonnen sterk aan de wedstrijd en wisten ook gelijk te scoren via aanvoerder Pong Clemencia. Hierna volgden er kansen over en weer en moesten Maik Timmer en zijn collega doelman een aantal keren in actie  komen om een tegentreffer te voorkomen. TEVV wist in de eerste helft nog op gelijke hoogte komen via Tristan Rotman die alert reageerde na een afgeslagen corner: 1-1. Hoewel Maikel Hoiting namens de Stadjers nog een tweetal goede kansen kreeg, gingen beide ploegen met een gelijke stand de rust in.

De thuisploeg kwam na de pauze sterk uit de kleedkamer en het was Rodney Romney die direct na de aftrap wist te scoren. Twee minuten daarna was Romney de aangever via een corner, die door Nick Berends met het hoofd gepromoveerd werd tot doelpunt. Met deze 3-1 voorsprong was het makkelijker voetballen voor TEVV, die alleen nog wat te duchten hadden van de counters via de snelle gebroeders Slijngard. De mannen van Jouke Faber konden ook nog een aantal keren gevaarlijk worden, maar Altun en Rotman konden het net niet vinden. Mark Schreuder lukte dit uiteindelijk wel en met een mooie boogbal passeerde hij de keeper voor de vierde treffer.

Zo bleven de drie belangrijke punten in Tweede Exloërmond, waardoor men buurman Titan en aanstaande tegenstander Annen in het vizier houdt. Wanneer TEVV komend weekend weet te winnen in en tegen Annen, dan gaan zij in ieder geval de gastheren voorbij op de ranglijst.