Alteveer incasseert weer eens een nederlaag

AlteveerIn de zesde wedstrijd van 2014 is Alteveer voor het eerst met lege handen gebleven: in Gieten werd met 2-1 verloren. Hierdoor bleef de teller staan op negen punten na de winterstop. Maar wanneer de ploeg van trainer René Nijgh in het eerste bedrijf zorgvuldiger met de kansen waren omgesprongen had de ongeslagen status heel goed gehandhaafd kunnen worden. Want vanaf het eerste fluitsignaal trokken de geelhemden het initiatief naar zich toe. Ondanks dat was de eerste kans voor de thuisploeg, waarbij doelman Strockmeijer geen al te sterke indruk maakte.

De eerste kans voor het doel van collega-doelman Tappel kwam op naam van Roy de Wijk. Maar waar afgeven op Ray den Boef de beste keuze was geweest, ging De Wijk voor eigen succes, wat geen goal opleverde. Halverwege de eerste helft was het de topscorer aller tijden van Gieten, Gert Maliepaard, die de score opende. Door de benen van doelman Strockmeijer trof hij doel uit een vrije trap. In het restant van de eerste helft waren kansen op de gelijkmaker niet besteed aan Bryan Schenkel en Ray den Boef, waardoor Gieten de 1-0 voorsprong meenam naar de kleedkamer.

Alteveer belaagt het doel van Gieten
Alteveer belaagt het doel van Gieten

Toen de heren voetballers de thee op hadden, wijzigde het spelbeeld: Gieten had het betere van het spel en de rood-witten kwamen via Maliepaard bijna op 2-0. Dé kans op de tweede goal werd de thuisploeg onthouden toen de arbiter een duidelijke handsbal van Bart Nieland over het hoofd zag. Door een ongelukkige samenloop van omstandigheden zag Nijgh zijn doelman vijf minuten later uitvallen. Achteruit lopend botste Strockmeijer tegen de paal, waardoor rechtsback Benjamin Tjarks zijn plek tussen het aluminium in moest nemen. Tjarks moest richting het einde van de wedstrijd het antwoord schuldig blijven op een inzet van Florian van der Heide die goed werd bediend door Alteveers plaaggeest Maliepaard: 2-0.

In de blessuretijd scoorde Roy de Wijk nog wel de eretreffer voor Alteveer, maar meer dan dat zat er niet in het vat. Door de nederlaag tegen verrassend hoog geklasseerde Gieten (vierde) is Alteveer momenteel de nummer acht in de vierde klasse D. Komende zondag wacht een thuiswedstrijd tegen nummer negen Eext, dat evenveel punten heeft als Alteveer: bij winst zal de geel-zwarte brigade definitief niet meer naar beneden hoeven te kijken.

Bron: www.tweenul.nl

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Onstwedder Boys komt slechte start tegen CSVC niet meer te boven

Onstwedder Boys liep in Coevorden tegen de eerste nederlaag van het seizoen aan.

Alteveer met reuzenstappen op weg naar handhaving

Voor Alteveer en Weerdinge stond vanmiddag veel op het spel, want met een overwinning kon men ...