Musselkanaal en Ter Apel stellen teleur

m-taIn de derde klasse D probeert Musselkanaal de jagende horde die ‘middenmoot’ heet achter zich te laten. In diezelfde klasse probeert Ter Apel ’96 uit alle macht diezelfde middenmoot in het zicht te krijgen en eventueel bij te halen. Afgelopen zondag troffen beide ploegen elkaar, maar ze wisten het publiek niet te vermaken: een 0-0 waar geen van de ploegen iets mee opschoot was het gevolg. En toen de uitslagen van de overige wedstrijden bekend werden, bleek de Ter Apel ’96 zelfs de verliezer van het weekend, want concurrenten CEC en Zwartemeerse Boys wonnen beide hun wedstrijd.

De omstandigheden waren niet ideaal voor de ploegen, want de slechte staat van het veld op het sportpark in Musselkanaal én de toch wel hoge temperatuur hadden wel degelijk invloed op het verloop van de wedstrijd. Het zorgde er namelijk voor dat het tempo laag was, en er nauwelijks sprake was van goed aanvalsspel. Eén van de spaarzame hoogtepunten uit het eerste bedrijf was een schot van routinier Arjan Norder, dat voorlangs ging. Aan de andere kant was Ferdinand van der Sluis een vrije trap van Niek Tieben niet tot doelpunt kon promoveren.

Na de rust was het spel niet veel beter, en bleken de spelers beter in het verzamelen van gele kaarten dan het maken van doelpunten: Musselkanaal scoorde er drie, tegen twee voor Ter Apel. Het dieptepunt van de wedstrijd was zonder meer het uitvallen van Tom Meijers aan de kant van de bezoekers. Trainer Udema hoeft zeer waarschijnlijk enige tijd niet te rekenen op Meijers, die uitviel met een blessure aan de hamstring. De grootste wapenfeiten voor de bezoekers in de tweede helft kwam voort uit een vrije trap van Norder, die rakelings over ging. In de slotfase had Robin Schmitz de drie punten veilig kunnen stellen voor de groen-witten, maar hij kon niet profiteren van de prima voorzet van Mark Bos.

Aanstaande zondag zullen beide ploegen uit een ander vaatje moeten tappen om drie punten aan hun totaal toe te voegen: Ter Apel krijgt hiervoor de kans tegen nummer vijf Bargeres, de ploeg die Valthermond op een nederlaag trakteerde. Musselkanaal gaat op bezoek bij het aanvallend sterke ZBC uit Zweeloo.

Bron: www.tweenul.nl

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Gieten wint eenvoudig van VAKO

Gieten won eenvoudig bij VAKO en kan zich gaan richten op de topper tegen ...

Westerwolde kansloos tegen oppermachtig Sellingen

Sellingen was een maatje te groot voor Westerwolde en won de derby met ruime ...

Overzicht zondag 4e klasse C: PJC haalt uit

PJC blijft goed presteren in de zondag vierde klasse C en won met ruime ...