Nieuw Buinen revancheert zich tegen VV Heerenveen

penalty_nieuw_buinen
Arjan Wiegers scoorde de openingstreffer uit een strafschop (foto: vvnieuwbuinen.nl)

Na de blamage van twee weken geleden tegen SVBO had Nieuw Buinen afgelopen zondag de kans op eerherstel tegen laagvlieger VV Heerenveen. De thuisploeg slaagde met ferve voor deze missie en stuurde de gasten met dezelfde cijfers richting Friesland (6-1). De middag werd nog mooier voor Buunermond omdat de concurrenten in de strijd om het kampioenschap hun wedstrijd verloren en zodoende loopt men weer drie punten in op Achilles 1894 en SVBO.

Aanvallende middenvelder Gert Lukens speelde vandaag in de verdediging omdat Frank Venema geschorst was voor dit duel en Bruce Tunjanan startte als rechtsback. Het “andere Oranje” hanteerde vooral de lange bal richting spits Jeroen Buurke en legde daarnaast veel strijd op de mat. De voorsprong ontstond na een handsbal in het strafschopgebied bij Heerenveen, waarna Arjan Wiegers de toegekende penalty benutte. Vlak voor de pauze kreeg Nieuw Buinen wederom hulp van de gasten, die ditmaal het eigen doel troffen: 2-0.

Met de geruststellende voorsprong op zak speelden de gasten in de tweede helft een stuk beter dan daarvoor. Binnen vijf minuten had men de genadeklap uit kunnen delen, maar Arjan Wiegers zag de vrijstaande Jeroen Buurke over het hoofd. Even daarna behield Wiegers beter het overzicht en bracht ditmaal Buurke wel in stelling: 3-0. Vlak hierna was het de beurt aan “veteraan” Anne Sybesma, die de vierde treffer maakte. Alsof dit nog niet genoeg was hielpen de gasten nog een handje door de 5-0 in eigen doel te schieten. De eer werd nog wel gered door een doeltreffende vrije trap van Peter de Vries, waarna Jeroen Buurke met zijn tweede van de middag de einduitslag op het scorebord zette.

Zo werd het in grote getale opgekomen publiek op maar liefst zeven doelpunten getrakteerd vanmiddag en konden zij met een goed gevoel richting huis. Nieuw Buinen moet dit goede gevoel aanstaande zondag meenemen naar nummer 5 Bergum, waar gewonnen moet worden om kans te blijven maken op het kampioenschap.

Bron: www.vvnieuwbuinen.nl

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

SPW neemt laatste plek in na nederlaag tegen Hoogersmilde

SPW kende een slechte zondag, zelf verloor het en alle concurrenten onderin pakten punten.

JVV kan Meeden niet van winst houden

JVV heeft het niet kunnen bolwerken tegen Meeden. De thuisploeg kwam wel sterk uit ...

Mussel brengt WVV eerste nederlaag toe

Mussel bracht WVV de eerste nederlaag toe en mengt zich voorlopig bovenin de vierde ...