GieterveenGieterveen heeft goede zaken gedaan om de plaatsen in de top van competitie 5E. Westerwolde en Wedde verspeelden beide punten, waar Gieterveen een op het oog makkelijke zege vierde tegen laagvlieger Oldambster Boys. De bezoekers hadden wel een penalty nodig om de ban te breken.

Erg matig
De eerste helft was mede door het slechte veld en de harde wind erg matig. Gieterveen begon erg slordig aan de wedstrijd en Oldambster Boys nam genoegen met het weggeven van ingooien en vrije trappen. De wedstrijd leek een eeuwigheid te duren en kon maar niet op gang komen. Het tempo was erg laag en het spel lag vaker stil dan dat er gespeeld werd.  Ondanks het slechte spel was het wel Gieterveen dat de meeste kansen creëerde. Vooral de standaardsituaties waren erg gevaarlijk voor de bezoekers. Op deze manier werd de score ook geopend. Een vrije bal van Meering werd gedragen door de wind, waardoor de keeper zich volledig op de hoge bal verkeek. Door deze blunder stond Gieterveen al snel op voorsprong. De gastheren legden zich niet bij deze achterstand neer en werkten hard om naast de Gieterveners te komen. Vooral door fouten in de opbouw kreeg Oldambster Boys een aantal mogelijkheden om de score gelijk te trekken. Eerst was het Dennis Burema die vrij kon inkoppen(redding keeper) en later was het Jari Tolner die net in buitenspel positie stond om de trekker over te halen. De grootste kans in het eerste bedrijf was echter voor de groen-witten. Een afgeslagen schot van Weerts kon van dichtbij ingetikt worden, Niek Drent schoot echter in het zijnet.

Prijsschieten
Vanaf het begin van de 2e helft was het duidelijk dat Gieterveen de overwinning niet meer weg zou geven. Het veldspel ging naar behoren en er was meer ruimte voor de opbouw. Ondanks dat keeper van Dijken nog één keer moest ingrijpen was het Gieterveen dat de lakens uitdeelde. Al snel in de 2e helft werd linksback Wilte Nijhuis onreglementair naar de grond gebracht, waarna Niek Drent zijn 12e competitietreffer mocht maken. Hierna was het prijsschieten. De lange bal van de thuisploeg had geen effect meer en Gieterveen combineerde van aanval naar aanval. Een pass van Jorg Post werd op waarde geschat door Drent, die de keeper omspeelde en het leder tegen de touwen kon schieten. In het restant van de wedstrijd konden Floris Mentink (afstandsschot), Jorg Post (kopbal) en wederom Niek Drent (schuiver) de stand naar 0-6 tillen.

Uiteindelijk een moeiteloze overwinning met een duidelijke uitslag voor Gieterveen, al ging dat in de eerste helft niet vanzelf. Wel wist de verdediging weer de nul te houden, waardoor er nog maar 1 tegendoelpunt is geïncasseerd in 2015.