Erik Meijer: “SPW is klaar voor een stap hogerop”

SPWSPW uit Stadskanaal is aan een opmerkelijke reeks bezig. De ploeg van Henry Meijerman is al sinds 10 november 2013 ongeslagen en staat momenteel tweede achter koploper Meeden. Wanneer de drie resterende inhaalwedstrijden ook worden gewonnen komt men qua punten gelijk en doet het serieus mee om het kampioenschap in de vijfde klasse D. Eerst wacht komende zondag de Kanaalstreek derby tegen Westerwolde. Wij blikken met SPW- speler Erik Meijer alvast vooruit.

Ervaren en Jong
Met zijn 20 jaar is de verdediger één van de jongere spelers bij de Knoalsters. De selectie herbergt namelijk een aantal oudere, ervaren spelers van boven de veertig, waaronder speler/trainer Henry Meijerman. Echter kan de ploeg deze routine goed gebruiken, gezien de huidige tweede plaats. Erik Meijer denkt ook dat dit de kracht van de ploeg is. Hij zegt daarover: “De kracht van dit SPW is denk ik de combinatie tussen ervaren en jong, we staan bokkie voor elkaar en willen voor mekaar knokken, wat in het verleden wel eens anders is geweest.” Daarnaast is de inbreng van de trainer ook erg van invloed op de huidige goede prestaties. “Henry is gewoon een goede trainer. Dit is zijn tweede seizoen en je kunt duidelijk zien dat we beter zijn gaan voetballen. Ook als speler is hij belangrijk voor ons, want hij schiet er regelmatig een bal in”.

De selectie van SPW
De selectie van SPW

Niet makkelijk
Over de komende wedstrijd tegen Kanaalstreekgenoot Westerwolde is de voorstopper positief gestemd, maar deze zal niet gemakkelijk worden. De eerste ontmoeting in Vlagtwedde eindigde namelijk in een krappe 4-5 overwinning, na een ruime voorsprong van 0-4. Meijer gaat desondanks wel uit van een overwinning: “Westerwolde is een goede ploeg die we niet moeten onderschatten, maar als wij spelen zoals de laatste weken dan ben ik ervan overtuigd dat de 3 punten voor ons zijn”.

Lang gekoesterde wens
Mochten de blauwhemden nog kans willen maken op het kampioenschap dan telt zondag niets anders dan de winst. Promotie naar de vierde klasse is een lang gekoesterde wens binnen de club, maar dit hebben zij tot op heden nog niet weten te realiseren. De jongeling vindt wel dat de club klaar is voor een stap hogerop: “We hebben nu een goed team en er komen een aantal leuke spelers van de A- junioren over in de toekomst. Het is voor ons zaak om eens uit de vijfde klasse te komen en dan kunnen we naar mijn idee prima meedraaien in de vierde. Over onze kansen op het kampioenschap durf ik niets te zeggen. We krijgen nog een aantal moeilijke tegenstanders als Meeden, BNC en Bareveld en ook die duels moeten we winnen. We hebben het dus zelf in de hand!”

Tags:

  • Show Comments (1)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

William van der Sluis: Levenslang SPW

William van der Sluis was jaren een vaste en gewaardeerde kracht binnen het elftal ...

Terug in de tijd: Elftalleider Jan Lubbers: “In de derde helft doet Buinen het altijd erg goed!”

Volgens elftalleider Jan Lubbers is Buinen een echte dorpsclub, waar saamhorigheid en gezelligheid voorop ...

Terug in de tijd: Jesper Klok: “Het is een eer om aanvoerder te zijn van Musselkanaal”

Het voetbalseizoen voor Jesper Klok kwam al vroegtijdig tot een einde door een onwillige ...