Ronald Bulthuis wil op honderd goals komen

borgerDoor de blessures van erkende goalgetters Jeffrey Spelten en Luuk Kenter is de aanvallende spoeling bij nieuwbakken derdeklasser Borger momenteel dun. Trainer Arne Joling doet daarom een beroep op de ervaring van Ronald Bulthuis. De in Borger geboren en getogen aanvaller is inmiddels bezig aan zijn dertiende seizoen in de hoofdmacht en laat zijn trainer niet vallen: in de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen trof de 30-jarige Bulthuis drie keer raak. Hiermee had hij een groot aandeel in de 2-5 zege op Fit Boys. 

Als promovendus winnen en zelf drie goals maken. Dat klinkt als een hele fijne seizoenopening!
“Het was inderdaad een hele fijne start voor ons. Vooraf is het toch even afwachten want Fit Boys is de laatste jaren een stabiele derdeklasser gebleken. We begonnen echter direct scherp en geconcentreerd aan de wedstrijd en met de pressie die wij continu leverden hadden zij het erg lastig deze middag. De overwinning was uiteindelijk ook wel verdiend denk ik en als je dan met  drie doelpunten een bijdrage kan leveren is dat altijd fijn.”

Jij bent bij afwezigheid van Spelten en Kenter de eerste spits: sta je nu op je favoriete plek?
“Helaas zijn Jeffrey en Luuk beiden geblesseerd. Met name de blessure van Jeffrey Spelten lijkt een langdurige. Hopelijk kan Luuk met enkele weken weer aansluiten, want hem kun je er ook prima bij gebruiken met zijn scorende vermogen. Van zijn aanwezigheid worden we alleen maar sterker. Ik kan zelf bijna op elke positie uit de voeten, maar omdat ik van origine wel een aanvallend ingestelde speler ben kan ik ook prima als spits fungeren. Een echte voorkeur heb ik dus niet.”

Ronald Bulthuis viert één van zijn treffers tegen Fit Boys... (foto: A. Oldenbeuving)
Ronald Bulthuis viert één van zijn treffers tegen Fit Boys… (foto: Alle Oldenbeuving)

Na één wedstrijd zit je op 1/3 van je productie van vorig seizoen! Waar gaat dit eindigen?
“Een totaal van elf doelpunten in het lopende seizoen zou leuk zijn, want dan heb ik in competitieverband 100 doelpunten voor Borger gemaakt. Maar ik zie het wel. Ik pik elk seizoen wel mijn goaltjes mee en als dat leidt tot goede resultaten voor ons team dan is dat natuurlijk het mooiste.”

Gepromoveerde ploegen presteren in de beginfase van het seizoen over het algemeen goed: heb jij hier een verklaring voor?
“Ploegen die gepromoveerd zijn, zijn voor de ‘vaste teams’ in de derde klasse onbekend en daarom is het moeilijk in te schatten wat je kan verwachten. Vaak zijn de gepromoveerde elftallen wat meer onbevangen en hebben die minder te verliezen dan de elftallen die al in de derde klasse zitten. Dat geldt ook voor ons, want handhaving is in principe natuurlijk het allerbelangrijkste voor ons.”

Wanneer is het seizoen van Borger én Ronald Bulthuis geslaagd?
Toch moet je ook altijd verder durven te kijken. Ons voordeel is dat wij er conditioneel heel goed op staan en wij een wedstrijd lang vol gas kunnen geven. Dat is te danken aan een zeer intensieve voorbereiding met veel oefenwedstrijden, maar daardoor kun je wel altijd wat extra’s geven. Met een plaats in het linkerrijtje zouden wij het heel erg goed doen. Ploegen als ONR, Hollandscheveld en Marknesse schat ik in als titelkandidaten. Absolute favoriet is Hoogeveen dat zich zo enorm heeft versterkt dat het naar mijn mening de verplichting heeft om met dat spelersmateriaal kampioen te worden. Voor mezelf zou ik het dus leuk vinden als ik elf goals kan maken en ik mijn steentje bij kan dragen aan een mooi seizoen.”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like