Alteveer en Schoonebeek vermaken wel, maar scoren niet

Een Schoonebeek aanvaller lost een schot op het doel van Alteveer

In 4D heeft Alteveer nog steeds de punten hard nodig om aan het eind van het seizoen niet in de nacompetitie te belanden. Tegen het hoger geplaatste Schoonebeek pakte de ploeg van René Nijgh een verdienstelijk punt en gezien het wedstrijdverloop was deze score een juiste afspiegeling. Beide ploegen kregen de nodige kansen, maar met name keeper Berens van Schoonebeek bleek een sta-in-de-weg voor de geel-zwarten. Ook de gasten wisten doelman Strockmeijer niet te passeren en zodoende eindigde de wedstrijd zoals hij begon: 0-0.

De thuisploeg liet vanaf het begin zien voor de overwinning te gaan, getuige de druk op de tegenstander en het vroege storen van de aanvallers. Na vijf minuten leverde dit een grote kans op voor Roy de Wijk, maar vrij voor doelman Berens schoot hij de bal naast de paal. Hetzelfde deed Johan Bos namens Schoonebeek aan de andere kant van het veld. Doordat de verdediging van Alteveer niet sterk ingreep kreeg ook hij vrije doorgang, maar schoot eveneens naast. Schoonebeek kreeg meer grip op de wedstrijd en werd almaar sterker. Ook kregen zij een drietal goede kansen op de voorsprong, echter konden zij deze niet verzilveren. Vlak voor rust kon de snelle Roy de Wijk wederom alleen op de keeper af en ook deze keer was keeper Berens de situatie meester.

Na rust eenzelfde spelbeeld. Er waren kansen over en weer, voetballend werd het er niet beter op, maar voor de neutrale toeschouwer was het het toekijken zeker waard. Ook in de tweede helft stuitten de voorwaartsen van Alteveer keer op keer op doelman Berens, die vandaag niet te passeren leek. Aan de andere kant moest ook Strockmeijer bij de les blijven bij uitbraken van Schoonebeek, vooral via de gevaarlijke Silvania. De gasten waren in blessuretijd nog het meest dichtbij een voorsprong nadat Johan Bos de paal trof.

Geen doelpunten dus vanmiddag in Alteveer en met een puntje schieten beide ploegen ook niet veel op. Alteveer moet nog steeds naar beneden blijven kijken en Schoonebeek moet nog zes punten goedmaken op koploper KSC. Aanstaande zondag wacht Alteveer een lastige uitwedstrijd in Steenwijksmoer tegen nummer twee Protos.